torstai 18. huhtikuuta 2019

Clarins Mission Perfection Sérum

Joskus viime vuoden puolella koin herätyksen ihoseerumien suhteen, ja tuli hankittua tämä Clarinsin seerumi myös. Tätä seerumia markkinoidaan tasoittamaan ihon sävyä, mutta vaikka minulla ei enää mitään maksaläiskiä olekaan, on kuitenkin ihossa epäpuhtauksien jätttämiä pieniä arpia siellä täällä, eli tasoitusta kaivattaisiin.


Jos jo tässä vaiheessa sanon ihan suoraan  - tällainen tuote tuskin tehoaa, jos ihossa on oikeasti jotakin tasoitettavia läiskiä tms. Puhumattakaan maksaläiskistä. Niihin ei tehoa kuin lääkevoide (Avitcid, reseptillä apteekista). Ei kannata tuhlata rahaa tähän Clarinsin seerumiin sen takia.

Muuten se on kyllä kelpo meikkivoiteen pohja, ainakin kuivemmalle iholle. Rasvaisemmalla se ei varmaankaan pidä ihoa kovin hyvin mattana, mutta toisaalta, kiiltävä pintahan on nyt muotiakin. Iho on pehmeä käytön jälkeen.

Itse voide on hieman lohenpunaista, ja mainosten mukaan sekin jo antaa heleyttä iholle. En osaa sanoa, onko sävyä siinä määrässä, että se näkyisi mitenkään. Tuotteessa on tosin ihoa heleyttäviä hiukkasiakin, joten näennäistä vaikutusta on sitä kautta.

Positiivista on, että seerumissa on glyseriini jo toisena INCI-listassa. Muita aineita ovat mm. tamarindiuute (kosteuttaa, pehmentää ihoa ja toimii kalvonmuodostajana, eli kiristää ihoa) ja Clarinsille tyypillinen kiinalaiseta lääketieteestä tuttu can zhu -juuriuute (Atractyloides Lancea), jonka arvellaan vahvistavan ihon omaa suojamekanismia (eli happovaippaa).

Listan loppupuolelta löytyvät acerolauute (C-vitamiini) ja gingko biloba. Gingko biloban arvellaan vahvistavan kapillaarisia verisuonia ja vaikuttavan positiivisesti kollageenin ja fibroblastien syntyyn.

Mitä tulee varsinaisiin ihon sävyä kirkastaviin aineisiin, seerumissa on heksyyliresorsinolia, mutta en osaa sanoa, onko sitä tarpeeksi että se toimisi.

Jokatapauksessa tämä seerumi on voidegeelimäistä, ja miellyttävää käyttää sekä tuntuu iholla hyvältä, mutta siihen sen vaikutukset sitten jäävätkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!