sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Homeopaattista hammastahnaa ja hiukan hampaitten laservalkaisusta

Kävin joulukuussa hampaiden laservalkaisussa. Vuotta aiemmin sattunut leukaluun murtumahan jouduttiin silloin leikkaamaan ja levyttämään, ja jouduin käyttämään kauan aikaa klooriheksidiinivalmistetta suun purskutteluun ja se värjäsi hampaita ikävästi. 

Nyt vasta vuoden kuluttua sain luvan mennä hammaskiven poistoon ja teetin sen valkaisun siinä samalla. Ostin myös mittatilaustyönä tehdyt valkaisulusikat kotikäytöön.

Jos teitä kiinnostaa, miten paljon hampaat tässä toimenpiteessä valkaistuivat, yllä  suuhygienisti näyttää mallit. Itse asiassa hampaistani tuli valkoisemmat kuin tuo valkoisempi värimalli.

Koska laservalkaisun jälkeen ei ihan heti suositeltu käytettävän valkaisevaa tahnaa. Käytin tavalllista. Nyt ajattelin uusia valkaisukuurin täällä, ja koska olin unohtanut tavallisen hammastahnani Suomeen, piti käydä ostamassa täältä uusi. Mieluummin sellainen, jossa ei ole minttua tai mitään sentapaista makuna. Tosin tässä tahnassa on sorbitolia.


Huomasin vasta kotona, että tämä Elmexin makuaineeton tahnahan on homeopaattinen valmiste. Miten hammastahna voi olla homeopaattinen????

Kuten tuossa linkissä (Wikipedia) todetaan, homeopatiahan perustuu sille ajatukselle, että potilaalle annetaan pieninä määrinä sellaisia aineita, jotka suurina määrinä tuottavat hoidettavan taudin oireita.

Nyt siis hoidetaan hammastautia eli lähinnä hammaskiveä pois, eli... Tuottaako tämä tahna siis suurinä määrinä hammastautia? Vai miten tämä on ymmärrettävissä???

Katsoin uudelleen ainesosalistaa. Minun kriteerini tahnalle oli vain se, että se ei saa sisältää minttua/eukalyptusta ja sen pitää sisältää fluoria, eikä se saa olla valkaiseva.

Tahna kuin tahna, tämä täyttää kriteerini, ja kyllä se kai fluoripitoisena hommansa hoitaa.

Täällä on muuten kemppareissa todella paljon kaikenlaisia homeopaattisia valmisteita tarjolla, näitä tahnojakin on vaikka kuinka paljon. 

ihan huuhaatahan koko homeopatia on, mutta kuten fysioterapauttini kerran totesi, ihminen imeskelkööt vaikka satasen kulmaa, jos vaan kokee sen auttavan.

Jos joku muuten etsii makuaineetonta hammastahnaa sieltä Suomesta, ainakin Salutem on merkki, jota kannattaa kysellä apteekeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!