keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Ritualsin tuoksuvat tuotteet

Viime kesänä eräs ystäväni kävi laivaristeilyllä ja toi sieltä minulle nämä ihanat ja tuoksuvat Ritualsin tuotteet. Mukana paketissa oli vartalovoide, suihkumousse, käsivoide pumppupullossa ja vartalokuorinta.

Tuoksu on Ayurveda, joka on hiukan itämainen. Siinä on ruusuja, hunajaa ja kukkaista makeutta, mutta ei liikaa, koska se on ns. unisex-tuoksu - tosin minusta enemmän feminiiniselle puolelle kallellaan oleva. Sitä kuvaillaan myös ambra-floraaliseksi tuoksuksi tyypiltään.

Kuvakaappaus: Fragrantica.com

Kun tuoksuharrastajien kanssa puhuu ruusun tuoksusta, monet sanovat suorastaan kammoavansa sitä ja puhuvat "mummonruususta". Kirjoittelin täällä aiemmin aiheesta.

Mitä enemmän asiaa funtsii ja erilaisia ruusun tuoksuja nuuhkuttelee, voisi jopa kuvitella niiden olevan ihan eri kukkia.

Näissä tuotteissa on käytetty intianruusua, eli Rosa indicaa, intialaista tuoksuruusua. Toinen pääaine on manteliöljy, joka tekee tuotteista erittäin sopivia kuivalle ja herkälle iholle. Kuorinnassa on kuorivana aineena Punjabin pinkkiä suolaa. Manteliöljy tekee suihkuvaahdosta erittäin tiivistä, joten pieni nokare riittää. Ihosta tulee ihanan pehmeä.

Image by Tanuj Handa from Pixabay 

Intiassa tätä ruusia kutsutaan nimellä desi gulab, ja sitä käytetään moniin tarkoituksiin. Ruusun terälehdet ovat erittäin tuoksuvia pitkään kuivattuinakin, niinpä se on tietysti erinomainen kosmetiikan raaka-aine. Siitä tehtyä ruusuvettä käytetään myös paljon ruoanlaitossa. Se on myös tavallinen raaka-aine ayurvedisissä rohdoksissa.

Huomasin muuten eilen käpsytellessäni tässä vanhassa kaupungissa, että tässä parin sadan metrin päässä on myös Ritualsin liike. Pitäneekin pistäytyä...

Mukavaa keskiviikkopäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!