Kuuma keitto lämmittää talven koleilla ilmoilla. Tämä ohje on ollut täällä aikaisemminkin, mutta laitetaanpa se nyt vielä uudelleen kun se on niin helppotekoinen.
Tarvitaan (noin):
- 1/3 (kg/dl...) kukkakaalta
- 1/3 (kg/dl...) porkkanaa
- 1/3 (kg/dl...) sipulia
- hyvää oliiviöljyä
- kermaa
- valkopippuria, suolaa
- (kasvislientä)
Ainesosien määrät saavat olla "hiukan sinnepäin", eli ei ole niin tarkkaa grammamäärää. Tykkään itse laittaa enemmän kukkakaalta, jolloin soppaan tulee vähemmän porkkanaa. Keitto vaan paranee kun sitä lämmittää uudelleen.
Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Tämä on minun pohjani kaikkiin keittoihin ja niin myös tähän.
Kuulostaa herkulliselta! Enpä oo koskaan osannut itse käyttää kukkakaalista muuta kuin noi kukinnot. Hyvä tietää, että muutakin osaa siitä voi hyödyntää :)
VastaaPoistaMä käytän aina kaikki, paitsi noita mustuneita osia tai sitä ihan tikkuisinta sisusta.
PoistaSuper! Osuit heti oikealle polulle. Porkkanat, sipulit ja kukkakaali ovat saksalaisten suosituimpia ja eniten viljelemiä vihanneksia. Nordrhein-Wetfalenissa ja Aachenissa ne ovat lähiruokaa.
VastaaPoistaNo sitten sopeudun tänne varmaan hyvin. Näitä aineksia on aina kaapissani, ja niiden lisäksi kirsikkatomaatteja ja hyvää raejuustoa. Jälkimmäisistä saa jogurttikastikkeen kanssa hyvän salaatin, ja siinä ne mun yksinkertaisen ruokavalioni kulmakivet sitten ovatkin.
Poista