keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Jälleen pieni peitevoidekatsaus

Jos pitäisi tulla toimeen hyvin niukalla meikkiarsenaalilla, valitsisin ensin peitevoiteen ja sitten vasta kaikki muut. Kroonisena nuhanenänä nenänpielet ja myös tummat silmänaluset vaativat peittoa.


Toin tänne mukanani kaksi Kicksin oman sarjan, BeautyActin Anti-Dark Circles -peiteainetta, jotka on tarkoitettu nimensä mukaisesti lähinnä silmänalusille. 



Tapani mukaan ostin kaksi eri sävyä, koska en osannut päättää, kumpi on se oikea. Sisätiloissa ja sähkövalossa sävy ei koskaan näytä samalta kuin luonnonvalossa.

Tämä peitevoide on kehitetty runsaspigmenttiseksi ja nimenomaan peittämään silmänalusia. Msinostekstin mukaan se sisältää persialaista silkkipuuta ja darudosidiä, jotka auttavat häivyttämään hienoja juonteita, tummia silmänalusia ja turvotusta silmien ympärillä.

Pigmenttiä voiteesta kyllä löytyy. Niin löytyy talkkiakin, ja sen vastapainona onneksi myös glyseriiniä. Vaikuttavina aineina mainostetaan persialaista silkkipuuta ja darutosidiä (darutoside, mutta kirjoitan tämän suomalaisittain, kuten se vääntyisi).

Persialainen silkkipuu (Albrizia julibrissin), josta käytetään kuorta/kaarnaa, saattaa olla jossain määrässä antioksidanttista, mutta pienellä netin kaivelulla selviää, että sen käyttö on yleisintä kosmetiikassa käytettyjen aineitten (pahan) hajun peittäjänä (masking agent).

Darutosidistä, tai sen alkuperästä taas löytyy muutamakin selitys, ja arvelu, että aine hoitaa ihoa jotenkin. Luultavinta on, että tämä aine on peräisin nystytähtien sukuisesta kasvista (Siegesbeckia orientalis, PubChemissä mainitaan myös eräs toinen kasvi), joskin kasvilähteinä on joissain netistä löytyvissä jutuissa mainittu jotakin ihan muutakin, eli aika sekava juttu kaikenkaikkiaan - tosin kyllähän samaa ainetta saatetaan saada useastakin eri lähteestä. Yhtään mitään tieteellistä todistetta darutosidin kosmeettisesta tehosta ei löytynyt.

INCI:ssä mainitaan myös maniokkiuute ja aaloe, mutta nämä ovat listan hännillä, eikä niillä varmaan ole merkitystä.


Hankkimani sävyt ovat 01C (ylempänä) ja 02C (alempana) kämmenselällä. Tuota tummempaa truuttautui vähän liikaa, vaikka vaahtomuovisen, tuubin päässä olevan levittimen ei olisikaan tietenkään pitänyt ruikauttaa sellaista määrää.

Kuten sanottu, pigmenttiä on paljon, ja hiukan valoa heijastavaa micaakin löytyy, mutta ei paljoa. Talkki valitettavasti tekee hiukan kalkkimaisen vaikutelman iholla, vaikka kuinka ohuelti voidetta yrittäisi levittää.

Voide vaatii mielestäni todella kostean ja kosteutetun pohjan, sillä omilla silmänalusillani tämä kyllä ainakin päivänvalossa näyttää - niin noh - kalkitulta! Vaikka mitä tekisi!

Iltavalaistus voi olla toinen, mutta karsastan hiukan sitä kuivankiristelevää tunnetta, minkä tämä peitevoide tuo.

En voi sanoa, että ihan varauksetta suosittelisin, ellei ole nuori, kosteutettu ja silkoinen iho pohjalla.

Tuote on vegaaninen ja maksaa Kicksissä 22,70 eur / 10 ml:n tuubi. Sävyjä on tarjolla seitsemän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!