keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Kallista "ilmaa"

Olen aina pitänyt Sensain tuotteista. Varsinkin hoitovedet ovat olleet kovassa käytössä. Nyt huomasin, että niistäkin on olemassa hiukan erilainen "olomuoto".


Tämä Sensai Absolute Silk Micro Mousse Treatment, Koishimaru-silkkiä sisältävä hoitovesi (tai voiko tätä sellaiseksi kutsuakaan?), onkin tällä kertaa vaahtomaisessa muodossa.


Vaahto on suhteellisen tiivistä, joskin kuplat alkavat aika pian hävitä. 

INCI-listan alun tienoilla komeilee diglyseriini, joka on itse asiassa dimeeri, tuplamolekyyli eli kaksi glyseriini-monomeeria muodostaa sidoksen. Diglyseriinillä on kookkaampana molekyylinä hitaampi imeytymistahti ihoon, ja se kykenee paremmin pitämään kosteuden ihossa. Eli siinä, missä tämä tuplamolekyyli hiukan häviää tavalliselle glyseriinille vedensitomiskyvyssä, se voittaa kosteutusvaikutuksen kestävyydessä.

Tuotteessa on myös hydrolysoidun silkin lisäksi mm. helokinsiemen-, (mauste)neilikankukka- (tämä ei ainakaan tuoksu mausteneilikalta tässä) ja perillanlehtiuutetta (Perilla ocymoides, mintun sukuinen kasvi, en osaa sanoa, onko tällä suomalaista nimeä?). Viimeksimainitusta sanotaan, että lehdistä saatava uute, kuten myös kasvin siementen öljy saattaa sisältää ferulahappoa, katekiineja, kversetiiniä, fytosteroleja, skvaleenia ja tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Varsin hyviä aineita siis, ihollekin, antioksidanttisia ja ihoa suojaavia.

Mielenkiintoinen on tämä formulaatio. Jos olisin vaikka farmaseutti, ehkä osaisin paremmin pähkäillä, miksi näin.

Toki se vaahtomaisena levittyy hyvin iholle, eikä roisku käsistä hukkaan. Mietin vaan kuitenkin, että paljonko tässä pullollisessa on oikeasti ainetta itseään, ja paljonko vaahdon tuottavaa "ilmaa" (kaasua).

Se jäänee salaisuudeksi.

Tuote on kuitenkin hyvä, ja pehmentää ihon ihanasti. Minä en edes kaipaa siihen voidetta päälle, vaikka tuotesivuilla sanotaankin, että sen ylle pitäisi laittaa "emulsio ja/tai voide" osana "tuplakosteutusrutiinia".

2 kommenttia:

  1. Mulle tää on sellainen kiva ei wow-tuote Sensain valikoimista. Tykkään kuitenkin enemmän ihan perushoitovesistä, kun tykkään kerrostaa ja musta tää ei oikein toimi siihen tarkoitukseen kovin hyvin. K-beautyllahan on näitä kuplivia naamiota, joten joku taika tossa koostumuksessa on. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se ihan hommansa toimittaa.

      Mulla monasti kaikki perushoitovedet kerrostettaessa alkavat rullailla meikin alla, joten harvemmin tulee käytettyä niitä niin.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!