sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Aachenissa

Pääsin sitten perille, kunhan vielä huomenna löytäisin työpaikalle. Pitää käyttää Überiä, Lyftiä, Boltia tai tavallista taksia näin ekaa kertaa, ettei eksy.


Vanhakaupunki on kaunis. Tässä kuvia tuosta kulman takaa. Eilen illalla oli hipihiljaista, kumma kyllä. Olisin kuvitellut, että kaduilla olisi vilkkaampaa. Suurin osa ravintoloistakin oli kiinni.

Katedraali on ihan ikkunan takana, pienen kujan toisella puolella. Voi sitä kellojen pimputusta perjantaina ja eilen! Tänään on ollut hiljaisempaa. Pitää hankkia korvatulpat, kun nuo kellot soivat tämän tästä yölläkin. En tullut ajatelleeksi.

Asunto on kiva. Huonekorkeus on huikea ja eteisen oven päällä on tällainen killutin. Toivottavasti se ei tipahda sieltä päähän, sillä se vaikuttaisi aika painavalta lasimötikältä.

Eilen ei tosiaan mitään hirveitä hulinoita ollut missään. Mitä nyt jossain paukuteltiin raketteja, ja paukutellaan vieläkin. Kävelin hiukan ympäriinsä ja löysin lähipuistosta (Elisenbrunn) avoinna olevan ravintolan. Missäköhän ihmiset oikein Silvesteriä eilen mahtoivat viettää, kun suurin osa paikoista oli suljettuna?

Elisenbrunnin puistossa on rikkilähde, ja se haiskahtaa mädältä kananmunalta. Puistossa on ravintola, jossa kävin syömässä Silvesterin buffetin, siis uudenvuodenbuffetin, jossa tietty oli perinteisesti myös uudenvuodenkarppia pöydässä, ja se olikin oikein maukasta.

Talo tarjosi Glühweinit. En ole oikein glögin ystävä, mutta join nyt kuitenkin. Maassa maan tavalla.




Juustopöydän valikoima oli aika mittava, ei millään pystynyt edes kaikkea maistelemaan.



Ateria lopeteltiin suklaasuihkulähteessä kieritetyillä hedelmävartailla ja kakkutikkarilla. Hyvää oli!

EDIT: Ravintolassa oli muuten aika mahtava piparkakkutalo. Mitäköhän sille tapahtuu sitten kun koristelu vaihtuu sesongin mukaan?




 Oikein hyvää Uutta Vuotta 2023 kaikille!

5 kommenttia:

  1. Onpa tunnelmallista! Jään jännityksellä odottamaan piparkakkutalon kohtaloa. 😆

    Apua, että noi kellot paukuttaa öisinkin. Ehkä siihen voi tottua, mut alussa kyllä korvatulpat on must.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sinkin tänään pomoltani "signing bonuksena" korvatulpat, kun hän oli hoksannut, eta valitan noita kelloja FB:ssä. Heh, hänellä on ainakin huumorintajua :D

      Poista
  2. No huh mitkä herkut! Ja kaupunki vaikuttaa kauniilta. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo karppi oli kyllä todella hyvää!

      Jotenkin muistelen, että myös Puolassa syödään karppia uutena vuotena ja monet ostavat sen etukäteen elävänä ja laittavat uiskentelemaan kylpyammeeseensa ennen sen valmistusta.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!