lauantai 22. lokakuuta 2011

Pizzaa!

Olen jo pitkan aikaa aikonut laittaa pizzaa, vaikkakin tiesin sen homman aika hankalaksi naitten kipeitten sormien kanssa. Noh, illanpuoleen pakkasin koiruuden auton takapenkille (han kun tykkaa kayda vahan ajelemassa) ja kavimme ruokakaupassa ostamassa aineet. Ruoanlaitto sujuikin sitten hantaa heiluttavan apukokin valvovan silman alla. Han kun pitaa itse pizzasta todella paljon.

Tassa vahahiilihydraattisen pizzapohjan ohje, riittaa koko pellilliselle:

2 munaa
purkki maitorahkaa
150 g (Emmental)juustoraastetta
3 kukkuraruokalusikallista vehnanleseita
4-5 kukkuraruokalusikallista gluteenijauhoja
2 tl leivinjauhetta

Taikina saa olla suhteellisen tonkkoa.

Sekoita aineet ja levita taikina leivinpaperin paalle pellille. Paista n. 10 min 200C. Levitys pellille sujuu muuten parhaiten silikonisen "nuolijan" kanssa, ei kannata ruveta kasin tuhertamaan.

Tayteet:

Kaytan yleensa ostattua pizzapyretta, valmistaja MAKUMESTARI, ja jota myyvat ainakin S-ketjun kaupat. Tassa hiukan huono kuva purkista:


Purkillinen on juuri sopiva maara pellilliseen. Tai sitten voi tehda valkoista pizzaa ja jattaa tomaattimossot kokonaan pois.

Talla kertaa taytteeksi meni tonnikalaa, muutama siivu saksilla silputtua palvikinkkua, paketti Aurajuustoa murustettuna ja muutama tuore herkkusieni (nama muuten kannattaa tosiaan olla tuoreita, eika mitaan purkkien limanuljaskoja) ohuenohueksi viipaloituna. Koko komeuden paalle runsaasti juustoraastetta ja pizzamaustetta, ja hiukan alle 200C uuniin, paisto kunnes pohja alkaa ruskettua.


On muuten parempaa kuin monen pizzerian latyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!