keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Avolasagne korvasienistä

Lasagnea voi tehdä hiukan uudella tavalla. Tässä lasagneohje, joka sopii hyvin alkuruoaksi ja on helppo tehdä.

Avolasagne korvasienistä

100 g tuoreita korvasieniä tai 25 g kuivattuja käsiteltynä asianmukaisesti
30 g hienoa parmesaaniraastetta
nippu tilliä, osa hienoksi hakattuna, osa kokonaisina oksina koristeeksi
250 g tuoreita siitakesieniä (200 g riittää, jos käytät tuoreita korvasieniä)
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
40 g voita
2 1/2 dl kana- tai vasikanlientä (saa olla suhteellisen voimakasta)
1 dl kermaa
1 tl raastettua sitruunan keltaista kuorta
sitruunan puristettua mehua
6 lasagnelevyä puolitettuina
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
sitruunalohkoja koristeluun

Puolita suuret korvasienet. Puhdista siitakesienet ja leikkaa ne neljään osaan tai useampaan, jos sienet ovat kovin isoja. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä siitakkeita kunnes ne alkavat näyttää kypsiltä. Lisää sipulisilppu ja korvasienet ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää liemi, kerma, sitruunankuori ja anna kuplia kunnes seos on kiehunut kasaan kastikemaiseksi muhennokseksi. Ota pannu pois liedeltä.

Keitä puolitetut lasagnelevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää sieniseokseen mausteet, tilkka sitruunamehua ja tillisilppua juuri ennen tarjoamista. Tarkista suola.

Kasaa annokset lämmitetyille lautasille siten, että jokaiseen annokseen tulee pohjalle lasagnelevy, sen päälle kerros sienimuhennosta ja siroteltua parmesaaniraastetta, sitten taas lasagnelevy ja sienimuhennos + parmesaaniraaste. Jokaiselle lautaselle käytetään 3 lasagnelevyn puolikasta ja kaksi kerrosta sienimuhennosta + parmesaania. Päällimmäinen kerros on lasagnelevy, jolle ripotellaan vain parmesaaniraastetta.

Koristele tillinoksilla ja sitruunanlohkoilla. Tarjoa heti.

Parmesaaniraastetta ylt'ympäriinsä ja herkullinen avolasagne on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!