Olen saanut ohjeen ranskalaiselta ystävättäreltäni joskus vuosia sitten. Kokeilkaapas tekin!
Kinkku ja oliivit voivat olla ehkä hiukan pienemmäksi pilkottuja kuin tässä kuvassa. |
Cake aux Olives, eli Oliivikakku
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 ½ dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
100 g Gruyere- tai Emmentaljuustoa
n. 300-325 g vehnäjauhoja
200 g keittokinkkua
100 g vihreitä oliiveja
100 g mustia oliiveja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpiämään 150 C. Vuoraa pitkä leipävuoka
leivinpaperilla.
Hienonna oliivit, juusto ja kinkku erikseen. Voit tehdä tämän
tehosekoittimessa mutta seoksesta ei saa tulla sosemaista vaan ainekset saavat
olla selvästi erottuvina ison nuppineulanpään kokoisina paloina.
Vatkaa sekaisin viini, öljy, munat, jauhot, leivinjauhe,
suola ja pippuri (ole varovainen suolan kanssa jos/koska juusto ja kinkku ovat kovin
suolaisia).
Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset yhteen ja kaada seos
leipävuokaan. Paista uunissa n. 45 minuuttia.
Tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä. Oliivikakun voi tehdä
pakastimeen jopa paria viikkoa ennen kutsuja ja se kannattaa sulattaa
jääkaapissa yli yön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!