tiistai 26. helmikuuta 2013

Tollojen päivä

Olen aina sanonut, että hölmöjä ihmisiä ei tarvitse etsiä, ne kyllä ilmoittautuvat ihan itse. Joskus pistää vaan ihmettelemään, onko joiltakin ihmisiltä normaali päättelykyky vaan jäänyt pois syntymän hetkellä, kerronpa hiukan lisää....

Käytän paljon nettiä ostaakseni minulle tarpeellista tavaraa ja myydäkseni minulle tarpeetonta tavaraa. Nyt olen käynyt viikon sähköpostikeskustelua erään henkilön kanssa myymäni vaatteen kashmirpitoisuudesta, joka on ilmoitettu ihan selkeästi myynti-ilmoituksen otsikossa. Kun hän tänään kyseli sitä jo ties monennenko kerran, tartuin puhelimeen ja soitin hänen antamaansa numeroon kertoakseni, että se on ihan selkeästi mainittu otsakkeessa. Sain puhelun jälkeen häneltä meilin, jossa hän pahoitteli hölmöyttään.

Aivan. Jos on ostamassa jotakin niin ainakin olisi hyvä lukea tuotteen tiedot ennen ostoprosessia huolellisesti, otsikosta alkaen.

Sitten päivän tööttö no 2. Olin ostamassa eBaysta arpivoidetta, jolla oli brittiläinen myyjä. Tuotteen toimitus oli määritelty alueelle Ireland and EU (eiköhän tuohon tässä tilanteessa olis riittänyt EU pelkästään?). Tarjosin, ja huutokauppa sulkeutui minun edukseni tänään, olin ainoa tarjoaja.

Sitten myyjä ilmoitti minulle, että arvioimansa kolmen punnan lisäksi hän olisi pakotettu perimään 1.50 GBP, koska nyt hän joutuu postittamaan EU:n ulkopuolelle. Höysteenä oli protkotusta: "In my post it says post to ireland and the eu. Therefore postage outside of eu to findland wil be extra 1.50. Usualy I only post to the area which I've stated and people message me to ask if I can post to there country outside." Aha. Lähetin viestin, jossa muistutin, että paketinhan piti lähteäkin EU-maahan, eikä hänellä ole oikeutta noin vain nostaa hintaa, mistä on sovittu.

Royal Mailin sivuilla olevasta kalkulaattorista näkee, että hänen alunperin mainitsemallaan hinnalla olisi paketti hyvinkin lähetetty EU:n kauimmaisiinkin kolkkiin. Tämä ei nyt sitten vaan käynyt hänelle päinsä ja pienen väännnön jälkeen hän halusi purkaa kaupan: "i Do not post that far away i always ask buyers to email me prior to bidding. Postage to such far away areas has little tracebility for me as am not familiar with them and all proves to costly for me the seller. Therefore the post i charged you was only a rough estimate and i will be left out of pocket. Therefore it is my decision to fully refund you and relist my item so i can post to a nearby postal area where i wil be covered and il know the postal charge."

Rough estimate? Silloin sen voisi kyllä kertoa ilmoituksessa. Ko. tavaran arvo muuten oli 80 penceä (alle euron)....olisi tullut ihan pikkukirjeenä, 4 ml:n pikkutuubi kevyttä muovia.

No, useimmiten homma sentään sujuu mallikkaammin kuin nämä esimerkit. Ostin juuri joitakin Body Shopin vartalotuotteita täältä ja täältä. Body Shopilla on paljon kivoja tuotteita, kuten nuo isot body butter -purkit, jotka Suomessa näkyvät maksavan 18,70 euroa / 200 ml. Joskus tarjouksessa olevia saa noin 12 euroon (jos on kanta-asiakas). Jos on nopea laskupää niin huomaa heti, että varsinkin isompia eriä tilatessa noista linkkaamistani paikoista saa paljon edullisemmin (esim. tuollainen body butter hintaan 10,25 euroa ilman postikuluja). Kun tilaa enemmän, saa säästöä postikuluissa.

Aion kääriytyä ihanaan suklaantuoksuun....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!