lauantai 21. joulukuuta 2013

Uudenvuodenarvonta!

Kerro minulle, mitä ajatuksia edellinen postaus ihmiskaupasta sinulle herätti. Toisen arvan saat jakamalla jollain todistettavalla tavalla tämän arvontakutsun. Arvonta tapahtuu uudenvuoden vaihtuessa ja palkinto on tässä ja postitetaan vaan Suomeen (kunhan sinne pääsen). Kerro monellako arvalla osallistut ja laita mukaan yhteystietosi!

Onhan tämä hiukan myöhään, mutta KUKA EI haluaisi tätä?!

12 kommenttia:

 1. Voit kertoa senkin, ellei kelpaa ja miksi ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan kauheaa että ihmiskauppaa yleensä olemassa.Monet ihmiset joutuu varmaan siihen ilman tahtoaan.
  sähkäri eekku80@netti.fi
  1arpa
  Ps ihana palkinto ja rauhallista joulua sinulle =)

  VastaaPoista
 3. Ihmiskauppa tuli ennen vastaan vain kirjoissa, ja nekin tapahtuivat jossain kaukana. Herbjörg Wassmon romaani Lasi maitoa, kiitos toikin eteen 15-vuotiaan liettualaisen tytön, joka pakotettiin prostituutioon Norjassa. Kun ilotyttö-ilmiö kasvoi Suomessakin, oli pakko ajatella asiaa enempikin. Kiinalaiset kivimiehet tulivat yllätyksenä, että miehiäkin voi olla lähes orjina Suomessa. Ja pari viikkoa sitten löytyi Suomesta jonkun diplomaatin kotoa lähes orjana elävä nainen. Diplomaatilla on suojanaan koskemattomuus, joten tuomita ei voida.Mielestäni ihmiskauppa on sellainen rikos ihmisyyttä vastaan, että siinä ei pitäisi olla diplomaatilllakaan syytesuojaa. Suomesta on tullut ihmiskaupan suhteen mielestäni erittäin kaksinaismoralistinen, toisaalta myönnetään, että Suomi on ihmiskaupan kauttakulkumaa, mutta sitten kielletään koko ihmiskauppa. Selitetään, että ilotytöt tykkää seksistä ja "helposta rahasta", kerjääjät kerjäävät suvulleen jne. Itsestäkin aihe tuntuu todella vaikealta.Se herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

  Miten sitten auttaa ihmiskaupan uhreja? Jos naiset osaa käsitöitä niin siinä olisi ammattikin. Entä jos uhri haluaa opiskella? Kuinka auttaa toista seisomaan omilla jaloillaan ja tulla toimeen, kuinka palauttaa ihmisarvo?

  Ihana palkinto. Hyvää Joulua sinne Englantiin toivottaapi
  beylakraal(@)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Asiaa!

  Suomessakin taisi tulla TV:stä hyvinkin realistinen sarja ihmiskaupan uhreiata, jotka tulivat entisistä köyhistä itäblokin maista lähinnä Lontooseen ja Belgiaan & Hollantiin bordelleihin myydyistä naisista. Nyt en muista nimeä, mutta kuinka moni muistaa sarjan?

  Ah joo, hakekaapa youtubesta sanalla "matrioshki".

  Minusta auttamisen olisi tapahduttava jo lähtömaassa, eli autetaan niitä naisia, ettei heidän tarvitsisi lähteä tienaamaan epämääräisellä tavalla ja henkensä kaupalla.

  Meillä on nyt kanavat valmiina ja kyse olisi kaikkia hyödyttävästä liiketoiminnasta, jonka aloittamiseen toki tarvitsemme hiukan vetoapuakin. Pidän teidät ajantasalla.

  Kiitos ja hyvää joulua itsellesikin, kuten myös eekulle! Taitaa tulla helppo tsäänssi saada palkinto, jos teitä on vaan kaksi osallistumassa ;D

  beylakraal, olethan myös kirjautunut lukija?

  VastaaPoista
 5. Olen seurannut sinua Blogilistan kautta pidemmän aikaa, mutta kirjauduin nyt Googlen kautta lukijaksesi. :)

  beylakraal

  VastaaPoista
 6. Olisi ihana palkinto, mutta jätän tällä kertaa osallistumatta, koska olin onnekas viime arvonnassa. Olisi äärettömän noloa voittaa kaksi kertaa peräkkäin, vaikka todennäköisyys on pieni. :D

  Tulin kiittämään paketista... oi mahoton miten paljon kaikkea! Ihana tuoksu tuli paketista. Sormet syyhyten tyttäreni kanssa katselimme niitä. Harmi, kun on jo niin pimeää, etten voi kuvata niitä ja ottaa heti käyttöön. Jää joulun jälkeen kuvaamiset ja testailut. Paljon kiitoksia niistä ylimääräisistä ja kortista. Tuli tosi hyvä fiilis. :) Ihanaa joulua sinulle!

  Tuohon ihmiskauppaan vielä kuitenkin kirjoitan. Olen joskus katsonut dokumentteja aiheesta. Olen aivan äärettömän surullinen ihmisten julmuudesta. Ihmiskaupan uhreiksi joutuneista lapsista en pysty hetkeäkään katsomaan, sillä tuntuu, että saan henkeä salpaavan kohtauksen ja itkukohtauksen. Nämä on jotenkin asioita, joita ei minun mieleni meinaa pystyä käsittelemään.

  Olen joskus miettinyt, että millä keinoin ihmiskauppa saataisiin loppumaan maailmasta? Sekään ei taitaisi auttaa täysin, että naiset saisivat tienata, sillä osa naisista lähtee töihin, mutta paikanpäällä, vieraassa maassa vasta selviää se työnkuva. :( Ihmisiä myös kaapataan, kuten pieniä lapsia. :'( En ymmärrä, että kuinka kukaan voi olla osallisena pyörittämässä ihmiskauppaa? Eikö oikeasti mikään inhimillinen tuntemus käske lopettaa toisten kiduttamista? :(

  VastaaPoista
 7. Minun rotaryklubissani on eräs brittimies, joka ihmiskauppa-esitelmäni jälkeen kysyi, että MIKSI? No todellakin, miksi? Varmaan olisi hienoa se tietää, miksi ihmiset ovat niin piittaamattomia ja julmia.

  Tarkoitus olisi todellakin aloittaa jonkinlaista naisia tukevaa ja kaikkia hyödyttävää liiketoimintaa. Pysykäähän kuulolla ja kertokaa, jos voitte suinkin auttaa! Nyt tarvitaan verkostoja.

  Yksi naisryhmä on jo pelastettu hylkäämästä lapsiaan pakon edestä ja kärsimästä mahdollisesta kauheasta kohtalosta, mutta vielä lisää aiomme tehdä.

  Olen itse tehnyt pitkän uran lääketeollisuudessa (kliininen tutkimus), ja niinkuin monilla kaltaisillani, iän kasvaessa halu vaihtaa pehmeämpiin arvoihin kasvaa.

  VastaaPoista
 8. Minna, kiitos ja ihanaa joulua sinullekin! Kommenttisi paketista teki minut todella iloiseksi!

  Minun puolestani voit osallistua kilpaan, jos arpa suosii, niin se suosii (sitten varmaan kannattaa lototakin, jos niin käy!).

  VastaaPoista
 9. Uskon että vapaaehtoistyön merkitys on suuri ihmiskauppaa vastaan taistelussa. Poliittiset suhteet estävät valtiotason tai monen muun virallisen tahon puuttumisen asiaan jne. Teette hyvää työtä jos yhdenkin naisen olette pelastaneet.

  hansikas@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Kamalaa on kyllä, kun ihmisoikeuksia noin sorretaan. Ottaa nyt tytöiltä passit pois ja eivät ehkä enää palaa kotiinsakaan.. Yhdellä arpasella mukana.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Hei, olettehan myös vakiolukijoitani?!

  VastaaPoista
 12. Ihmiskauppa on kamalaa, olen vakilukija...
  mari.pajunen@rejlers.fi

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!