maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulun rippeitä

Kalkkunanrippeet on nyt sitten syöty pois kasviskeiton seassa. Vähän se jo alkoikin tulla korvista ulos, ja sitä todella riitti!

Joulukalkkuna suoraan uunista. Taka-alalla oleva lanttulaatikko oli kovin suosittu!

"Pigs in blankets". Näitä pikkumakkaroita tarjotaan paistettuina kalkkunan korvalla.


Lohta meni myös aikalailla. Lisänä taramasalataa.


Töysäläiset piparit olivat yllättävän hyviä ja kaksi pakettia meni ihan hujauksessa, osa juustojen kanssa.

Oli meillä joulutorttujakin, tosin olin unohtanut tuoda mukanani luumuhilloa, mutta...
…Tiptreen Victoria-luumuista tehty hillo oli itse asiassa parempaa tortuissa kuin se "tavallinen" kuivatuista luumuista tehty.

"Yleisön pyynnöstä" joudutaan varmaan tekemään uusi satsi joulutorttuja. Sainsburyn voitaikinasta tuli ihanan makuisia ja juuri sopivan lehteviä.

3 kommenttia:

 1. Töysäläisen piparit on parhaita kaupan pipareita.Mie oon varmaan syöny jo 15 vuotta niitä ja hei kannattee maistaa appelsiinin makuisia ohuita pipareita jos löydät.On muuten hyviä

  VastaaPoista
 2. Stokkalta löysin myös noita appelsiinilla maustettuja ohuita Annas-piparkakkuja ja olivat ihania, eli yhdyn suosituksiin.

  Laitoitko millaisen täytteen kalkkunaan? Tein itse viime vuonna kalkkunan ja kaikki muistelevat kauhulla kamalan makuista täytettä. Ei ollut kalkkunaa tänä vuonna sitten joulupöydässä.

  VastaaPoista
 3. Sisareni Becky oli vastuussa sen kalkkunan laittamisesta. Itse kalkkuna oli orgaaninen ja ostettu Ginger Pig'istä, maksoi miltei sata puntaa, hui… Siellä sisällä ainakin häämötti sipulia, yrttejä ja sitruunaa, en kyllä sitten kysynyt tarkemmin, mitä muuta.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!