Nämä pienet piiraat tehdään tinapaperisiin, laakeisiin muffinssivuokiin. Voit myös tehdä ne tavallisiin paperivuokiin, jotka laitat mazariini- tai muffinssipellin koloihin (kuva alimpana). Resepti on erittäin helppo ja piiraat ovat herkullista sormiruokaa kylminä tai lämpiminä. Piiraat ovat myös vähähiilihydraattisia.
Gluteenittomat savulohipiiraat (6 kpl)
200 g kylmäsavulohta
5 rkl raejuustoa
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Pohja:
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1 muna
1 rkl ranskankermaa
Voiteluun 1 muna. Laita uuni lämpenemään 200 C.
Yhdistä pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa se kahdeksaan osaan. Vuoraa jokainen annosvuoka yhdellä palasella (käytät siis kuusi palaa kahdeksasta).
Yhdistä ylijäävät palat, joista piiraille laitetaan kannet.
Sekoita haarukan kanssa täytteen ainekset.Lohi murustuu helposti sekaan. Täytä piiraat.
Kauli loppu taikina levyksi, josta otat pyöreällä muotilla kannet piiraille. Kanteen voi tehdä koristeellisen aukon, vaikka sydämenmuotoisen. Ellet jätä aukkoa, pistele piiraat ennen uuniin laittamista.
Voitele kananmunalla ja paista uunissa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!