keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pieniä kikkoja 2

Iho:

Jos olet taipuvainen saamaan maksaläiskiä, käytä auringonvalossa kunnon aurinkolaseja, sillä  melaniinin tuotanto aktivoituu myös silmien kautta saatavan auringonvalon kautta.

Tee omat meikinpoistoliinasi: Katkaise talouspaperirulla keskeltä kahtia (vessapaperi on liian heikkorakenteista, joten käytä talouspaperia). Hanki tiiviisti suljettava purkki, johon rullanpuolikas sopii. Sekoita muutamaan desilitraan (3-4 dl) hiukan (1-2 rkl) kookosöljyä (vesi pitää olla lämmintä, että kookos sulaa siihen, hiukan kasvoputsaria (ei puhdistusmaitoa vaan vaahtoavaa sellaista tai vauvanpyllyn pesuainetta) ja halutessasi esimerkiksi appelsiininkukkavettä tms.) Liota rulla siinä ja säilytä tiiviisti suljettuna. Pesuaineen sijasta/lisäksi seokseen voi laittaa puhdistavaa ruokasoodaa.

Huulipunaaa laitettuasi pyyhi sormella huulien sisäpinta ulospin suuntautuvalla pyyhkäisyllä, siten punaa ei kulkeudu hampaisiin.



Silmät:

Jos ripsivärisi tuntuu kuivahtaneelta, pese harja kerran parissa viikossa lämpimällä vedellä. Kuivahtaminen saattaa johtua vain siitä, että harjaan on tarttunut puuteria yms. ja putkilossa on silti värimassaa jäljellä.

Silmäripset saa näyttämään paljon tuuheammilta, kun levittää tasapäisellä (viistopäinen käy ihan yhtä hyvin) harjalla nestemäistä silmänrajausväriä ripsien alapuolelle, aina vesirajasta (luomen ripsien alla oleva sisäosa) ripsien alkuun.

Kuva ja ohje: Likes.

Kynnet:

Jos kyntesi repeää pahasti, hyvä keino on paikata se teepussin päällismateriaalilla, joka on ohutta kuitua. Tasoita viilalla repeämän rosot ja käytä joko kynsiliimaa tai pikaliimaa jos repeämä ei ole suoraan sormea vasten (siis verinahan alueella). Leikkaa kuitupaperista sopivan kokoinen pala ja liimaa se repeämälle. Tasoita reunat saksilla ja hienolla viilalla ja lakkaa päälle. Kyntesi on kuin uusi!


Kynsiin saat hauskat kuviot esimerkiksi seuraavilla tavoilla (kuvat: Likes):







Töpötä toinen värikerros pohjavärin päälle palasella rutistettua muovipussia (teippaa kynsinauhat maalarinteipillä, niin väri ei leviä, maalarinteipillä voi myös rajata vinottain, eli värjätä päällisvärillä kynsien kärjet vaikka vinosti ranskalaisittain).


Käytä kynsien koristeluun vaikkapa ihan tavallista kullan- tai hopeanväristä (tai minkä muun väristä tahansa) kirjoitustussia. Laita päällyslakka koristelun päälle.

Koristelun toisella lakalla voi tehdä hammastikkua apuna käyttäen.


Hiukset:

Ruskeahiuksinen voi kirkastaa hiustensa väriä sekoittamalla shampooseen tummia kaakaojauhoja tai/ja huuhtelemalla hiuksensa pesun jälkeen vahvalla kahvilla.

Kestävät kiharat saat helposti kun kierrät suortuvat sormikiharoille, jotka paketoit tinapaperiin. Käy jokainen suortuva läpi pusertamalla niitä suoristusraudalla. Kun poistat foliot, kiharat kestävä hyvin. Muista käyttää kuumuussuojaa hiuksille, mutta älä paketoi sormikiharoita märkänä.

Muut:

Pese meikkisiveltimesi vauvanshampoolla ja kuivata ne ilmavassa paikassa.

Miten valitset huulipunan sävyn:

Jos ranteen sisäpuolella verisuonesi näyttävät sinisiltä, sopivat sinulle kylmät värisävyt parhaiten hopeakorujen ohella. Jos verisuonet näyttävät vihertäviltä, sopivat sinulle kultakorut ja lämpimät värit.

Jos et osaa sanoa, miltä verisuoniesi väritys näyttää, voit käyttää kaikkia värejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!