sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ihon kuorinta - neljäs porras

Ihonhoidon askeleita mennään siis nyt neljännellä portaalla. Kaikki allaolevien portaiden tuotteet ovat edelleen käytössä, mutta nyt aletaan käyttää kuorintavoiteita entistä säännöllisemmin.

Olen esitellyt kotitekoisia kuorintatapoja esim. täällä ja täällä. Mekaanisesti ihoa voi kuoria esim. puhdistusharjan avulla tai kuorivia rakeita sisältävän voiteen avulla. Jotkut jopa käyttävät kertaalleen käytettyjä kahvinporoja. Olen myös aiemmin kirjoittanut aspiriinin käytöstä ihon kuorintaan täällä. iHerbillä on kuorintoja moneen lähtöön: DermaE:n kiitellyt "yli yön -kuorinta" (alta 9 euroa) ja Kuolleen meren suolaa sisältävä kuorinta ja kuorintakäsineet (alta 3 euroa). Tässä siis vain esimerkkinä. Nuo käsineet sopivat suihkussa käytettäviksi koko vartalolla, ja toki niillä voi vilkastuttaa pintaverenkiertoaan kuivanakin vartalon ongelma-alueilla.

Jos on ohut ja herkkä iho, tuollaiset kuorivat partikkelit voivat tehdä tosin hallaa iholle. Olen itse tämän tajuttuani siirtynyt käyttämään entsymaattisia kuorintoja, jotka poistavat kuolleen ihosolukon hiukan toisella tavalla. Yleensä näiden tuotteiden kanssa ihoa ei tarvitse hangata, vaan aine saa vaikuttaa jonkin aikaa iholla ennen sen pesemistä pois.

Tällä hetkellä käytän Dermalogican Daily Microfoliant -jauhetta, johon tutustuin Livboxin kautta. Se on jauhemainen, veteen sekoitettava aine, joka kulkee kätevästi pienessä pakkauksessaan mukana lentomatkoilla (ja yleensäkin reissussa).

Livboxissa luurasi kätevä kuorinta.

Monet ovat ihastuneet apteekeissa myytävään V10-sarjaan, jonka kuorinta on geelimäinen. Tässä linkki yhteen nettiapteekkiin, joka myy sitä. Ihan joka apteekista sarjaa ei saa. Minulla on tällä hetkellä käytössä myös samantapainen korealainen Tosowoong-merkkinen geeli.



iHerb myy myös entsyymikuorinta-aineita, joista yksi on todella kallis (mutta merkki Annemarie Borlind on hyvin paljon kehuttu), toinen on MyChelle Dermaceuticalsin, jota saa suihkepullossa (käytettäväksi kasvoveden tapaan) ja kuorintavoide samalta merkiltä. Mikä on kiva juttu, niin MyChelle myy kokeilupakkauksia monelle eri ihotyypille. Pakkaus sisältää kuusi tuotetta, eli oikeastaan kaikki, mitä tarvitsee esimerkiksi matkalle, aurinkovoidetta myöten. Tässä esimerkki. Kuorinta-aineita voi hakea sanoilla  enzymatic peeling tai exfoliator.

Näitä pakkauksia on usealle eri ihotyypille ja hinta euroissa on noin  11,50.

2 kommenttia:

  1. Kävin tuolla V10 plus sivulla tekemässä itselleni seerumien soveltuvuustestin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita seerumeita on kovin kehuttu. Aasialainen kosmetiikka siis tekee tuloaan tännekin!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!