tiistai 18. maaliskuuta 2014

Sisäinen "deodorantti"

Kehon omat tuoksut voivat kieliä mm. valkosipulin tai joidenkin muiden ruoka-aineiden syönnistä, suusairauksista, ketoosista (karppaajat), alkoholista, maksa- ja munuaissairauksista, kielen bakteeripeitteestä tai joistakin tietyistä lääkityksestä. Siis ellei syynä ole yksinkertaisesti likaisuus.

Kuinka moni tietää, että syömällä runsaasti vihreitä vihanneksia, ne estävät kehoa tuottamasta pahanhajuisia yhdisteitä?



Hajut häivyttävä aine näissä vihanneksissa on lehtivihreä, eli klorofylli. Klorofylli on kasveissa se aine, joka muuttaa auringonvalon energiaksi (en nyt tässä paneudu sen tarkemmin tähän prosessiin, josta kaikki lienevät kuulleen jo alakoulussa). Ihmisille lehtivihreästä on monenlaista hyötyä; se lisää hapen kuljetusta verisuonissa, antaa lisää energiaa, toimii vahvana antioksidanttina ja antibakteerisena aineena ja joidenkin tutkimusten mukaan se myös estää syöpiä. Sanotaan, että klorofylli myös parantaa ruoansulatusta, tukee immuunijärjestelmää ja pitää elimistön happo-emästasapainoa yllä.

Muistan kun joskus lapsuudessani myytiin vihreitä, piparmintun makuisia Klorofylli-nimistä purkkaa, joka kai taisi tehdä tehtävänsä ja raikastaa hengityksen. Tosin se saattoi johtua siitä piparmintustakin.

Jos vihannesten käyttö on retuperällä, voi asiaa ainakin osin korjata erilaisilla viherjauheilla (esim. spirulina, chlorella, vehnänorasjauhe yms.), tosin on aina parempi syödä kasvit kasveina, sillä niissä on kuitua, joka puhdistaa samalla suolistoa mekaanisesti.

Minun kaapistani löytyi tällainen purkki (kuva ylempänä) ja spirulinaa. Viherjauheita laitan päivittäin juoman joukkoon, ja toki syönkin vihreää aika lailla. Jos joku nyt tämän luettuaan innostuu kokeilemaan sisäistä deodoranttia,  kannattaa muistaa, että se ei toimi yhden salaattiannoksen varassa, vaan lehtivihreää on saatava säännöllisesti jonkin aikaa, ennenkuin sen vaikutukset huomaa. Vaikka tässä puhunkin "deodorantista", se neutralisoi kaikenlaisia kehon tuottamia hajuja, ei ainoastaan hienhajua.


3 kommenttia:

  1. Ite tilasin vastaavia pillereitä (tuotenimi Nullo) Amerikasta, ja mietinkin että jos Suomesta saisi lehtivihreäpillereitä, niin se olisi hyvä. Mistä ostit Chlorofreshiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iHerb.comista. Tuossa oikeassa kolumnissa alekoodi, ellet ole koskaan kokeillut :)

      Poista
    2. Ok, kiitti vinkistä

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!