tiistai 25. maaliskuuta 2014

Punajuurikinuski

Aiemmin tässä blogissa tehtiin punajuurikakkua (Red Velvet Cake) ja punajuurikuppikakkuja. Seuraavalla ohjeella saa vaikka keksien päällystettä teen tai kahvin seuraksi, tai kinuskilla voi kuorruttaa kakkuja  - tai syödä sellaisenaan !

Minä vein söpössä purkissa tuliaiseksi kaurakeksipaketin kanssa. Makeaa mahan täydeltä!



Punajuurikinuski

3 dl sokeria
3 dl punajuurimehua (esim. Biotta)
1 1/2 dl kuohukermaa
30 g tummaa suklaata
75 g voita
hiukan vaniljauutetta

Sulata sokeri laakeassa kattilassa tai pannussa ja anna sen paahtua nekkumaisen ruskeaksi Varo polttamasta sokeria tai itseäsi!

Lisää punajuurimehu (varovasti, silllä seos kuohahtaa!). Lisää kerma ja kiehauta niin, että sokeri on sulanut. Anna poreilla noin 5 minuuttia, että seos paksunee tai kunnes se on 110 -asteista.

Pilko suklaa hienommaksi ja kuutioi voi. Lisää ne seokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Vinkki: Jos kinuski tuntuu keksin päällä tyurhan makealta, ripota päälle muutama merisuolarae.


2 kommenttia:

  1. No onhan se kuitenkin hyvää ja itseään voi lohduttaa ajatuksella siitä, että se on piirun verran terveellisempää kuin tavallinen kinuski!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!