maanantai 31. maaliskuuta 2014

Menestymiseen ei ole reseptiä

Näin ainakin sanotaan. Vastaavasti sanotaan, että epäonnistumiselle on olemassa resepti. Ainakin silloin, kun ei uskalla panna itseään likoon vaan jättää kokeilematta. Sanotaan myös, että kuolinvuoteellaan katuua ainostaan sitä, minkä on jättänyt tekemättä.


"I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody."
 Joka suuntaan et pysty kumartelemaan, sillä joka kumarruksella pyllistät jonnekin päin. Kesää vähän aikaa oppia tämäkin.

Hesarissa oli hyvä artikkeli menestyksen teeman puitteissa. Artikkeli on luettavissa täällä. Poiminpa muutaman mietityttämään jääneen ajatuksen tekstistä:

"Olen tunnistanut oman arvoni. Asenne töissä pitäisi olla sellainen, että työpaikka tarvitsee minua, mutta minä en tarvitse tätä työpaikkaa. Uusia töitä löytyy kyllä. Työ on niin suuri osa elämää, ettei sen takia kannata olla onneton", Anu sanoo"

 Itse arvelen, että elämä kyllä kantaa kummasti, kunhan vaan näkee mahdollisuuksia ympärillään ja pysyy positiivisella mielellä.


"Pitkään Anu ajatteli, että riittää, kun tekee työnsä hyvin. Kyllä aikaansaava ylenee. Hän meni aikaisin töihin ja jätti väliin verkostoitumislounaat, jotta ehtisi illalla jumppaan.
"Ajattelin, että kun olen hyvä, pomoni edistää uraani. Mutta eihän se niin mene. Hän edistää omaansa."
Suomalaiset (ja tosin monet muunkinmaalaiset) ovat ihan liian vaatimattomia, mitä tulee saavutuksiin työelämässä. Kerskumista omilla saavutuksillaan pidetään jopa naurettavana. Harvemmin kuitenkin sinua muut kehuvat, itse tiedät parhaiten aikaansaannoksesi.

"Anu päätti sanoa ääneen, mitä osaa. Työhaastatteluissa Anu opetteli kehumaan itseään kilpaa niin kuin amerikkalaiset kollegat.
"Ymmärsin, että eivät muut tiedä, mitä olen saanut aikaan, jos en itse kerro. Ei menestystä tarvitse hävetä", Anu sanoo."

Minulla on ollut pääsääntöisesti hyviä pomoja. Niin naisia kuin miehiäkin. Kunnes törmäsin tilanteeseen, jolloin minä olin hänelle uhka. Tajusin sen vasta jälkeenpäin. Kuten eräs ystäväni asian tiivisti: "Esimiehesi on aina sinun vihollisesi." Aika jyrkkä katsantokanta, mutta esimieshän voi todellakin olla tulppana uralle. Epäreilua, tiedän. Näin se vaan on kuitenkin.

"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts."
Päästäkseen tavoitteeseensa, tulee myös sietää takapakkeja. Ja ottaa niistä opikseen. Ilman epäonnistumisia ei ole onnistumista.
"Success is a lousy teacher. It seduces smart people into thinking they can't lose."
  

"What is success? I think it is a mixture of having a flair for the thing that you are doing; knowing that it is not enough, that you have got to have hard work and a certain sense of purpose."

Menestyminen, se vaatii uskoa, uskallusta kulkea omaa tietään, tietynlaista piittaamattomuutta siitä, mitä muut sanovat, mahdollisuuksien huomaamista, epäonnistumisista oppimista, todellisuudentajua ja hyvää itsetuntoa.

Kukas sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse. Artikkelin naiselle voi vaan nostaa hattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!