keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Aprillipäivä! (ja munakoisopaistosta)

Ketä on tänään aprillattu? Eräs ystäväni kirjoitti mielenkiintoisen jutun aprillipäivän historiasta, se on luettavissa täällä, jos kiinnostaa.

Minua ei ole tänään aprillattu, enkä ajatellut tehdä sitä teillekään, vaikka ihan älytön päivä onkin (miltei) takana.

Olen eilen ja tänään seilannut netissä etsimässä tietynlaista kesämekkoa, mutta silmät kipeinä täytyy sanoa, että en ole onnistuntu sellaista löytämään mistään nettikaupasta. Oletteko muuten huomanneet, että jos nettikaupalla on esimerkiksi monta sivua toppeja, aina kun käännät seuraavan sivun esiin, siellä on edellisten sivujen tuotteita? Montakohan kertaa siis joutuu nuo sivut todellisuudessa selaamaan läpi nähdäkseen kaikki myytävät mallit? Silmiä sellainen ainakin väsyttää ja ärsyttää muutenkin.

Hiukan muutenkin on ollut kaikenlaista rasittavaa organisointia. Kevään Italianmatka peruuntui ja ajattelin kuitenkin lähteä jonnekin (kun kerran biksutkin on ostettu), joten buukasin itseni reissulle erääseen maanpalaseen, jota ei virallisesti ole olemassakaan. Hiukan tosin epäröitytti, mutta matka ainakin oli aika edullinen... Sain vielä upgraden hotelliin, koska buukaamani hotelli oli ylibuukattu. Muuten kiva juttu, sillä tässä upgrade-hotellissa on jokin keittiöntapainen, mitä ei tuossa ylibuukatussa hotellissa ollut. Minä tykkään joskus laittaa jotakin pientä syömistä itse. Toivottavasti nyt eivät ole enää sitä hotellia ylibuukanneet. Tripadvisorin sivuilla sitä on  kehuttu kovasti.

Tein muuten ihan älyttömän hyvää munakoisolaatikkoa tänään. Ohje on yksinkertainen. Hiukan se kyllä kärähti tuo pinta, mutta ei vaikuta makuun. Unohdin laatikon uuniin, mikä ei ole kyllä ihme, kun ajattelee, että päivemmällä salilta lähtiessä laitoin lenkkarit vääriin jalkoihin. Huomasin vasta autossa  - ajattelinkin, että tuntuu hiukan kummalliselle. Yleensä parkkipaikalta pääsee livahtamaan kotiin ilman, että törmää kehenkään, mutta nyt oli tietty hissiaulassa porukkaa odottamassa hissiä. Yritin kääntää kenkien kärkiä sisäänpäin ettei kukaan huomaa....

Osa tummuudesta nyt kuitenkin ihan oikkeesti johtuu munakoison väristä!

Munakoisolaatikko (kuvassa chorizolla)

2 isoa munakoisoa (a n. 400 g)
purkki valmista tomaattipastakastiketta
pussi pakastesipulisilppua
valkosipulia niin paljon kuin sielu sietää
300 g (purkillinen X-tra) raejuustoa
pussi Emmentalraastetta (noin 175 g)
pippuria suoraan myllystä
lisää juustoraastetta kuorruttamaan paistos

Voitele uunivuoka öljyllä ja laita uuni 175 C.  Poista munakoisoista kanta ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi. Peitä vuoan pohja puolella siivuista.

Sekoita juustoraaste ja raejuusto.  Purista seokseen niin monta valkosipulinkynttä kuin haluat (minulla meni noin 10). Lisää pippuria. Sekoita ja levitä tahna munakoisokerrokselle.

Heitä päälle pussillinen sipulisilppua ja levitä sen päälle kerros pastakastiketta. Levitä loput munakoisonsiivut sen päälle.

Anna hautua uunissa vaikka parikin tuntia. Laita päälle juustokerros paiston puolivälissä.

Minun paistokseni lievä kärvistyminen johtui siitä, että vaikka paistos oli valmista, halusin laittaa tuoremakkaroita kypsymään sen päälle. Laitoin samalla lämpöä suuremmalle ja - unohdin koko keksinnön uuniin.

Mutta on se niin hyvää ilman makkaroitakin! Tästä saa kaksi syöjää päivittäisen puoli kiloa kasviksia herkullisessa muodossa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!