sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lämmin halloumisalaatti ja johanneksenleipäpuuta jälkkäriksi

Maustetussa oliiviöljyssä paistettu munakoiso pilkottuna, pari valkosipulinkynttä ja tomaatteja. ja proteiinin lähteenä käytetty samassa öljyssä paistettua halloumia. Munakoiso-timaattiseos maustettu ripauksella rouhaistua mustapippuria ja pikkuisen suolaa, jonka kanssa on oltava varovainen, sillä halloumi itsessään on aika suolaista.

Oliiviöljy oli maustettu laittamalla pulloon rosmariininoksa, punainen chilipalko ja valkosipulinkynsi halkaistuna.

Tähän kannattaa käyttää paljon tomaatteja, jotka antavat hiukan kirpeyttä! Se sopii myös tarjota sitruunanlohkon kanssa, joka antaa potkua päälle puristettuna.



Jälkkäriksi voi nakertaa pari luonnollista karkkia, eli karobin (carob, johanneksenleipäpuu) palkoa, joiden ravintoainepitoisuus on hyvä, samoin kuin kuitua siinä on paljon. Karobiahan käytetään paljon suklaan korvikkeena, sillä siinä ei ole teobromiinia (joka on oikeastaan myrkky ja eläimille vaarallinen aine) eikä se ole niin rasvainen kuin kaakaopapu. Sitä tehtyä jauhoa käytetään myös hyydyttämisaineena mm. jogurteissa.



Kannattaa puraista aina pieni siivu kerrallaan ja poistaa siemenet, jotk ovat niin kovia, että voivat rikkoa hampaan niitä puraistessa. Siemenistä voi kasvatella uusia johanneksenleipäpuita ja pieni hauska tieto on se, että sen siemen painaa yhden karaatin.



Johanneksenleipäpuun palkoja kannattaa säilyttää ilmavasti esim. paperipussissa, jossa ne kestävät hyvinä monta kuukautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!