keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kevyt minttusuklaaherkku aterian jälkeen

Tuosta hammastahnapostauksesta tuli yhtäkkiä mieleen, että tummasta suklaasta ja tuoreista mintunlehdistä saa aivan hurmaavan raikkaan ja kevyttäkin kevyemmän herkun aterian päälle tarjottavaksi. Tarjosipa ne ihan sellaisenaan, ihan kuin englantilaiset minttukarkkeja, tai hieman tukevammassa muodossa koristaen niillä vaikkapa vaniljajäätelöpallon.



Minttusuklaalehdet (n. 35 kpl)

1 ruukkuminttu, jossa on isoja lehtiä (piparminttu tai tavallinen)
levy tummaa suklaata

Laita pakastimeen sopivalle aluselle leivinpaperi. Ota ruukkumintusta n. 35 isoa lehteä ja katso, ettei niissä ole multaa tai muuta likaa.

Sulata pilkottu suklaa vesihauteessa. Kasta lehdet yksitellen suklaassa niin, että 2/3 niistä kärjestä lukien peittyy suklaalla. Laita jokainen lehti leivinpaperin päälle.

Kun kaikki lehdet on kastettu, laita ne pakastimeen n. 30 minuutiksi. Tarjoa lehdet 5 tunnin sisällä (siihen saakka ne voivat olla pakkasessa) pakastimessa olleelta kulmältä lautaselta tai käytä ne jälkiruoan koristeina.



Ohje ja kuvat: Tori Avey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!