lauantai 5. huhtikuuta 2014

Liikuntapäiväkirja - 37 viikkoa takana

Uskomattoman säntillinen liikuntaviikko! Kolme kertaa saliohjelma läpi ja kaksi kertaa tunti aerobista ja hiukan punttien heiluttelua. Takapaksiosasto on aika kipeänä. Ilmeisesti olen löytänyt "sisäisen masokistini", sillä kyllä se vaan sattuu. Toivottavasti ehdin toipua viikonlopun aikana.

Viikonloppuna olisi tiedossa kahden päivän konferenssi, joten pitääköhän ottaa särkylääkettä mukaan...

Nyt kun olen "selättänyt" sen himputin kuntopyörän ja saanut tehtyä tuttavuutta crossarin kanssa. Tänään meni silläkin polkeminen nii-in hyvin, samoin maanantaina, mutta tiistaina kaikki oli kankeaa ja työlästä. En vieläkään osaa sanoa, vaikuttiko siihen positiivisesti ennen suoritusta kitattu juoma, edellisiltana vedetty pussillinen Pihlajanmarjamarmelaadeja ja suklaariisikakkuja, vai kenties tähtien asento taivaalla. Joskus se vaan menee paremmin kuin toisinaan, mutta onko niidenkin suoritusten oltava niin ääripäätä? Se joko on suhteellisen helppoa tai hyvin tukalaa, ei välimuotoja.

Yksi asia, mikä hiukan huolestuttaa, on se, että vaikka kuntopyörään laittaisi kunnolla vastusta ja polkisi tuhattajasataa, tulee hiki mutta harvemmin puuskutan kuten aluksi. Tarkoittaako tämä sitä, että panoksia on nostettava vai mitä? Joka kerta kun vastusta lisää se on kuin aloittaisi taas alusta.

Fustran näytetunti oli todella hyvä ja sen myötä olen "kartoittanut" kroppani uusiksi. Saliohjelmassa on muutama fustra-liike, eikä ikinä uskoisi, että harjanvartta kummemman näköisen kepin kanssa saa niinkin raskaita liikkeitä aikaiseksi, kunhan ne tekee oikein. Kokeilkaapas kotona harjanvarren kanssa näitä:

Kuva: hs.fi

Ota keppi vastaan niin, että ojennat käsivarret eteen ristiin ja sitten kiinni kepistä ja käsivarret koukkuun kuten kuvassa. Keppi pysyy vaakasuorassa, jalat hieman harallaan, lantio paikallaan ja tästä sitten tehdään taivutuksia selkä suorana eteenpäin, sitten sivuille. Lantio ei käänny eikä liiku.

Kun näitä liikkeitä on tehnyt parikymmentä joka suuntaan suhteellisen hitaasti ja hallitusti, voi jalat laittaa hieman suurempaan haara-asentoon ja tehdä kyykkyjä selkä suorana. Nonnih, tässä viimeistään alkaa hiki juosta...

Kuva: fustrafinland.fi

Kuva: idealfit.fi

Seuraavissa kuvissa haetaan kadonnutta sikspäkkiä. Selän tulee olla suorana ja 45° kulmassa. Pysypä tässä minuutti, ja ole tyytyväinen, jos alat tutista. Silloin nimittäin syvät vatsalihakset tekevät työtä ja liike tuntuu siellä, missä pitääkin! Vain minuutti ja tiedät, että siellä se jossakin piilottelee, se mokoma sikspäkki!

Kuva: Lily.fi

Kuva: turkulainen.fi

Tässä toinen liike, jolla härnätään sikspäkkiä esiin ja voimistetaan esim. selkää. Vatsa sisään ja lapaluut niin lähelle toisiaan (=lapatuki) kuin mahdollista, mutta älä nosta olkapäitä ylös (minulla herkästi nousevat). Tässäkin siis viihdytään minuutti kerrallaan ja tutina on suotavaa.

Pankaas kokeillen! Minuutti päivässä ja ajan mittaan se sikspäkki sieltä sitten ilmestyy esiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!