Satuin saamaan käsiini tatteja (kiitos Tuija!), joista tehtiin tattikeittoa! Tämä ei oikeastaan kaipaa mitenkään tarkkaa ohjetta, joten määrät voivat olla hiukan sinnepäin.
Tattien lisäksi tähän tulee muita kasviksia, joten soseutettu keitto maistuu yleensä sieniruokien ankarimmille vastustajillekin.
Lempeä tattikeitto
tatteja perattuna
pari isoa sipulia
oliiviöljyä/voita
puolikas juuriselleriä
2-4 palsternakkaa
kasvislientä
2 purkkia smetanaa
timjamia, valkopippuria
Sulata voi/kuumenna oliiviöljy kattilan pohjalla ja lisää sinne silputut sipulit. Kuullota. Lisää paloitellut sienet ja paista hiukan aikaa niin, ettei sipuli saa ruskistua. Lisää kasvisliemi ja kuoritus ja pilkotut juurekset.
Keitä, kunnes palat ovat kypsyneet ja soseuta keitto. Lisää smetana, mausteet ja kuumenna. Tarjoa.
Helppoa ja herkullista!
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Tuleeko tateista makua juurisellerin ja palsternakan 'läpi'?
VastaaPoistaRiippuu varmaan siitä, miten paljon niitä sinne laittaa. Minulla oli varmaan hiukan enemmän tatteja kuin muuta ainetta, joten pehmeä tattien maku kyllä tuntuu. Oikein hyvää soppaa tuli.
Poista