lauantai 13. syyskuuta 2014

Kurpitsakeitto

Myskikurpitsa on ehkä Suomessa hiukan uusi tulokas, mutta tämä keitto onnistuu kyllä tavallisesta syyskurpitsastakin.



Kurpitsakeitto

n. 1 kg kurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2 sipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1-2 punaista chilipalkoa hienonnettuna, siemenet pois sisältä
8 1/2 dl kasvislientä
4 rkl creme fraichea ja muutama ruokalusikallinen tarjoiluun

Kuumenna uuni 200 C ja kuori ja pilko kurpitsa noin kanttinsa 4cm kuutioiksi. Laita kuutiot uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa kerran välillä niitä käännellen n. 30 minuuttia. Ennen paistamista sekoita kuutiot puolessa oliiviöljystä.

Sillävälin kun kurpitsa paistuu, laita pannuun tai paksupohjaiseen kattilaan loput oliiviöljystä ja voi. Kuullota siinä sipulit ja 3/4 chilistä. Varo polttamasta.Kuullottaminen saa kestää noin 15-20 minuuttia.

Lisää kattilaan kurpitsakuutiot, creme fraiche ja kuuma kasvisliemi ja soseuta keitto blenderillä. Tarjoile ja laita keittokulhon päälle lusikallinen creme fraichea ja hiukan chilisilppua.




1 kommentti:

  1. Kurpitsat ovat kyllä ihania. Minulla oli viimeksi lidlistä ostettu Hokkaidokurpitsa. Laitin siitä ensin keiton Australian Master chefissä näkemäni ohjeen mukaan mukaillen, ja loput upotin curryyn.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!