maanantai 15. syyskuuta 2014

Suolakaramellidippi

Eräs Brysselissä asuva ja hyvänä kokkina tunnettu ystäväni postasi Facebook-seinälleen tämän dipin ohjeen Hesarista. Pitihän sitä kokeilla, ja voin vaan sanoa, että jos puutarhanne tuottaa ylenmäärin omenoita, laitapa hiukan tätä dippiä niiden kanssa ja omenat katoavat alta aikayksikön parempiin suihin. Dippi toki sopii muidenkin hedelmien kanssa todella hyvin.



Suolakaramellidippi

4 dl voita
150 g voita
2 dl kermaa
2 tl suolaa

Mittaa sokeri ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes seos alkaa kuplia ja sokeri on täysin sulanut. Sekoita vain varovasti muutaman kerran. Voit varmistaa että sokeri on täysin sulanut nostamalla kattilan hetkeksi liedeltä, jolloin kuplinta loppuu ja seos paljastuu.
Kun sokeri on sulanut ja saanut hiukan ruskeaa väriä, poista kattila lämmöltä ja lisää varovasti kerma. Varo kuohumista. Sekoita ja lisää lopuksi suola. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Minä tarjoilin tämän haaleana. Kylmänä se on paksumpaa ja menettelee toki niinkin.
Ohje Yummy Baker/Annamari Jukkola/HS. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!