Suolakaramellidippi
4 dl voita
150 g voita
2 dl kermaa
2 tl suolaa
Mittaa sokeri ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes seos alkaa kuplia ja sokeri on täysin sulanut. Sekoita vain varovasti muutaman kerran. Voit varmistaa että sokeri on täysin sulanut nostamalla kattilan hetkeksi liedeltä, jolloin kuplinta loppuu ja seos paljastuu.
Kun sokeri on sulanut ja saanut hiukan ruskeaa väriä, poista kattila lämmöltä ja lisää varovasti kerma. Varo kuohumista. Sekoita ja lisää lopuksi suola. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Minä tarjoilin tämän haaleana. Kylmänä se on paksumpaa ja menettelee toki niinkin.
Ohje Yummy Baker/Annamari Jukkola/HS.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!