maanantai 27. lokakuuta 2014

Psykologista kosmetiikkaa

Juuri kun luulee kaiken nähneensä, törmää johonkin sellaiseen, joka ällistyttää. Jos joku tulisi kylmiltään puhumaan minulle psykologisesta kosmetiikasta, sanoisin, että se on yhtä kuin plasebo.



Jostain reissulta tarttui mukaan tällainen silmänympärysgeeli. Merkki on LP Skin Therapy ja ihan outo minulle. Re-affirm Eye Serum siis tämä puteli.

Kun tarkemmin tutkin purkkia, se lupaa kiinteyttää nimenomaan roikkuvia ylöluomia, tasoittaa juonteita ja kosteuttaa. Geeli sisältää Matrixyl 3000:a ja hyaluronihappoa. Molempien teho  todistettu juonteiden häivyttämisessä ja "kiinteyttämisessä". Muuten INCI-listassa ei ole mitään erityistä, ellei sitten glyserolia, peptidejä ja kolloidaalista platinaa sellaisina pidä.

Viimeksimainittu on kyllä aika erikoinen ainesosa. Platinahan on kallis ja harvinainen metalli, mutta kolloidaalisena suspensiona en kyllä näe sillä mitään toiminnallista funktiota topikaalisissa tuotteissa, kuten kosmetiikassa. Tuntuuhan se INCI-listalla luksuksenomaiselle ainesosalle, kieltämättä.

Sen tarkoituksen väitetään olevan yleensäkin eletronien kuljetuksen helpottaminen ihossa luonnostaan olevien metalli-ionien välillä mikä stimuloi solujen uudistusta ja ihon paranemista.

Kuulostaa sopivan tieteelliselle kemiasta mitään tietämättömälle, enkä oikein jaksa uskoa tähän teorian. Se on kuitenkin tosiasia, että platinasuspensio voi aihettaa valonsirontaa, joten rypyt saattavat näyttää sileämmiltä. Se siis toimii kuin "valokynät", vaikka toisaalta näitä platinahiukkasia ei voi geelissä sinänsä havaita.

Kolloidaalista platinaa pidetään myös antioksidanttina, ja antiseptisenä aineena, mutta luultavasti tässä geelissä ei ole pitoisuus niin korkea.



No, en voi väittää, että raskaat yläluomeni olisivat yhtäkkiä tällä geelillä hävinneet, mutta voin kuitenkin sanoa, että ihan hyvin tämä kosteuttajana toimii, niinkuin mikä tahansa silmänympärysgeeli.

LP Skin Therapy -kosmetiikan takana on Kyprokselta alkujaan syntyisin oleva brittipsykologi Linda Papalopoulos, joka on lanseerannut termin psykodermatologia. Termille ei löydy kunnollista suomenkielistä vastinetta.

Linda on toiminut kliinikkona ja tutkijana psykodermatologian parissa 15 vuotta. Hänen mottonsa on, että "onnellinen iho on terveempi iho" (tässä ei liene mitään uutta, sillä kaikkihan me tiedämme, että esim. stressaantuneena saattaa pukata kaikenlaista iho-ongelmaa). Tuotesarjan tarkituksena onkin hoitaa uloisen ongelman lisäksi myös sisäistä ongelmaa.

Sarjassa käytetään luonnollisia nootrooppeja ainesosina. Tosin tässä silmänympärysgeelissäni en listassa yhtäkään sellaista havainnut.

LP Skin Therapyn valikoimassa on myös tuoksuja, jotka sisältävät esimerkiksi appelsiininkukkaa, granaattiomenaa ja sitruunaöljyä ja toimivat näin mieltä piristävästi. Sarja siis toimii usealla eri kehon toiminnallisella alueella, ei yksinomaan ihon kautta.

No, ehkä se on hyvä idea sinänsä, mutta ei mielestäni mitään niin maata järisyttävää kuitenkaan. Vai mitä mieltä olette? Aiheesta ja sarjasta voi lukea lisää täältä.

****
PS: Mustelma voi edelleen hyvin ja on valahtanut hiukan alas, tässä tämänpäiväinen kuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!