tiistai 7. lokakuuta 2014

Hampaitten valkaisua

Satuin ostamaan ShineWhite-merkkisiä hampaittenvalkaisuliuskoja, joiden pakkauksissa ei ollut sen kummempaa käyttöohjetta. Se kuitenkin selvisi, että "kuuri" on pituudeltaan kaksi viikkoa (14 päivää), ja joka päivä käytetään tunnin ajan yksi pakkaus, jossa on liimaliuska ylä- ja alahampaisiin.

Minusta nämä liuskat eivät toimi, ja kaivelinkin hiukan nettiä saadakseni tietää, mistä toimimattomuus voisi johtua.



Ihan ensinnäkin olen tällaisessa asiassa erittäin huono "potilas", sillä juon paljon kahvia ja teetä ja hampaat tummuvat jo ihan siitä syystä. Netistä luin, että esim. hammaslääkärin tekemän valkaisun jälkeen hammas on kuiva, ja alkaa sitoa kosteutta takaisin 48 tunnin aikana, jolloin ei saisi pistää suuhunsa mitään värjäävää. OK, ilmeisimmin valkaisun päälle juomani teekupillinen on vesittänyt koko valkaisuoperaation.

Muutenhan valkaisun tulos voisi kestää vuoden tai vuosia.

Valitettavasti usein on niin, että kun aiemmin on pessyt hampaitaan valkaisevilla hammastahnoilla, joissa on hankaavia partikkeleita, hampaan pinta on saattanut vaurioitua ja siksi se saattaa sitoa väriaineita paremmin kuin normaali hammas.

Hampaiden vaalentumisessa on myös eroja; sinertävät hampaat on hankalampi valkaista kuin kellervät. Kannattaa myös muistaa, että jos hampaassa on esim. paikkoja näkyvillä paikoilla, ne eivät vaalene miksikään.

Olen joskus nähnyt hampaanvalkaisuliuskoja (olisivatko olleet Crest-merkkisiä), jotka sisältävät myös hampaita tahroilta suojaavaa ainetta, tosin niistä ei ole käyttökokemusta. Yleensä hampaitten valkaisun jälkeen hampaat jatkavat värjäytymistään sen mukaan, mitä värillisiä aineita (colajuomat, kahvi, punaviini, tee, mausteet....) sinne sitten laittaakin.

Jos hankit tällaisia valkaisuliuskoja netistä, tarkista, että niissä on tuo sama CE-merkintä kuin kuvassa olevan paketin oikeassa kulmassa. Se tarkoittaa sitä, että tuote on tutkittu ja turvalliseksi havaittu. Ethän nimittäin halua pilata hammaskiillettäsi epämääräisillä valmisteilla. Sen voi tällaisista liuskoista sanoa, että ne ovat suhteellisen helppo tapa valkaisuun, liuskat eivät haittaa normaalia elämää niinkään kuin valkaisulusikat (muotit), joita pidettäessä ei edes pysty puhumaan.




1 kommentti:

  1. Ihan vaan vielä lisäyksenä tähän postaukseen - valkaisu kyllä toimii, jos muistaa olla juomatta/syömättä mitään värjäävää valkaisun jälkeen. Tässä mielessä hiukan hankalaa, koska kuuri on 14 päivää.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!