torstai 23. lokakuuta 2014

Vihreää

Minulla on aika lailla kasvispainotteinen ruokavalio tällä hetkellä, mutta joskus, kun en jaksa/ehdi kokkailla itse, pitää turvautua viherjauheisiin. Jossakin lehdessä niiden käyttö teilattiin täysin, mutta jos sellainen jauhe on luomua, ei siitä takuulla mitään haittaakaan ole.



Nyt on kotimaisia kasviksia saatavilla, ja niitä kannattaa hyödyntää. Olen usein miettinyt, onko talvella parempi ostaa pakastevihanneksia, vai ulkomailta tuotuja,. Tällä hetkellä luonnonmukaisesti tuotetut pakastevihannekset tuntuvat paremmalta vaihtoehdolta, sillä niitä ei ainakaan poimita raakana eikä kypsytetä keinotekoisesti.



Tein  lehtikaalesta ja sipulista keittoa. Ihan tavalliseen tapaan kuullotin sipulia ensin oliiviöljyssä ja sitten lisäsin vettä ja kaalinlehdet. Nyt vettä (tai siis kasvislientä) oli hiukan vähemmän ja lehdet höyrystyivät kevyesti ennen kuin vetelin ne blenderillä pienemmäksi. Tästä keitosta ei tullut kovin sileää, mutta hyvä näin, en keitänytkään lehtiä ihan muusiksi. Loraus kermaa, mausteet, kuumennus ja annokseen keskelle uppomuna   - siinä se!



Päivittäin juon myös kupillisen matcha-teetä. Tällä kerralla oli pöydässä japanista tuotua matcha-lattea, josta yleensä pitävät matchaa liian kitkeränä sellaisenaan pitävät. Jäälattenakin se on erinomaista.



Jotkut iHerbistä ostamani viherjauheet ovat esimerkiksi kahvilla, mintulla tai kaakaolla maustettuja, joten ne voi sekoittaa veteen tai smoothieen  - tai niinkuin minä yleisimmin teen, proteiinijuomaksi proteiinipulverin kanssa.

Tässä jauheessa on erinomainen mintun maku. Pienikin lusikallinen maistuu hyvälle ja joskus ehkä liiankin makealle. Menisi varmaankin lastenkin kurkuista alas. Laitan suklaan- tai vaniljan makuiseen protskujuomaan. Makeutettu stevialla ja tuoteseloste läytyy täältä.

Tässä sarjassa on erilaisia makuja, tässä kahvinmakuinen versio, joka sisältää rehujen lisäksi myös probiootteja. Lisää tuotettietoja täällä. Olen toistaiseksi sekoittanut tätä vain vaniljaprotskujuoomaan, mutta kai se menisi lämpimänä myös, en kuitenkaan kovin kuumaksi lämmittäisi.
Tätä suklaanmakuista tyhjeni juuri purkki. Täällä lisätietoja siitäkin, ihan hyvää oli.

Käyttääkö kukaan muu tällaisia lisävihreitä?

*****

Ja sitten posken mustelman kuulumiset tänään; mustelma on levinnyt, mutta posken turvotus hiukan vähennyt. Arrrgggh! Huomenna pitäisi jo hiukan pistää nokkaansa uloskin ja esiintyä julkisesti tämän kanssa.


Aika hurja näky. Mitenköhän mahtaa käydä huomenna....


1 kommentti:

  1. Oho, aika mojova mustelma :o Toivottavasti lopputulos kuitenkin on toivomasi, kyllä tuollaisella ruhjeella jo jotain näkyvää tulosta varmaan haluaisi ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!