maanantai 6. lokakuuta 2014

Liikuntapäiväkirja kahdelta viikolta - 57 viikkoa takana

Eilen jäi postailu väliin, koska viikonloppuna olin Rotaryjen piirikokouksessa ja muuten vaan väsytteli, koska kokous oli aika kaukana ja kartanlukija ei saanut gps-yhteyttä, joten sinne meno meni hiukan epämääräiseksi maaseutusightseeingiksi ennenkuin löysimme kokouspaikan.

Jotenkin on muutenkin hiukan väsytellyt. Kaikenlaista ylimääräistä touhuakin on taas ollut viikolla.

Kuitenkin olen saanut pidettyä kolmen käynnin tahdin per viikko. Enemmänkin saisi olla. Käynnit ovat sujuneet samaa rataa, kolme aerobista korotetulla vastuksella (tunti, kuntopyörä). + kaksi puntti-/laitesarjaa.

Toissaviikolla aloin ajatella, että josko lihakset ovat jo tottuneet siihen samaan puntti- ja laitesarjaan, joskin olen korottanut painoja. Tuli mieleen antaa hiukan shokkihoitoa kehon suurimmille lihaksille, ja ainakin selkä- ja vatsalihakset, pakaralihaksiata ja takareisistä puhumattakaan suorastaan tulivat maitohapoille tästä liikkeestä:

Kädet ristissä rinnalla ja niissä pitelin 10 kg:n levypainoa.

Olin aika tyytyväinen tähän keksintööni, ja tein samassa laitteessa vinot vatsalihakset 5 kg:n levypainon kanssa. 45 taivutusta kutakin. Kyljet olisivat varmaan menneet sen 10 kg:n painonkin kanssa, mutta se on aika hankala pidellä, koska siinä ei ole kahvoja. Nuo liikkeet kyllä tuntuivat lihaksissa!

Tuosta kuvasta vielä sen verran, että tuki lantiolla saisi olla hiukan alempana, lantioluitten kohdalla. Vain siten pääsee kumartumaan todella alas, jolloin liike on tehokkaampi. Käsiä ei kannata laittaa ilman levypainoakaan niskan taa, sillä silloin tulee joskus vedeltyä liikettä niskalihasten kustannuksella, mikä voi aiheuttaa päänsärkyä yms. Pidä kädet siis ristissä rinnalla, sormet kohti olkapäitä.

Viikonloppuna tuli sitten ankaran liikunnan vastapainoksi (hehheh) herkuteltua suklaalla, ja itse asiassa vieläkin parempi herkku ovat omenalastut. Niitähän voi tehdä itsekin, mutta minun piti maistella iHerbin valikoimaa, josta löytyy mm. todella maukkaita versioita. Tämänhetkinen suosikki kanelilla maustettujen rinnalla on chili-lime. Kokeillkaas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!