sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Harmaat hiukset ja vitamiinit

Tulipa vaan mieleen tämänpäiväisestä Skypetyksesta vanhan opiskeluaikaisen kämppikseni kanssa (tai mikä vanha hän nyt on...)  - harmaat hiukset, ihan niinkuin todellisessa mielessä. Minua ei ongelma vaivaa  - vielä, mutta joitain, ainakin hyvin tummahiuksisia se voi koskettaa nuoremmallakin iällä, hyvinkin nuorella.


Harmaat hiukset ovat yksinomaan tulosta melaniinin tuotannon puutteesta, mikä heikkenee iän myötä.

Tiesittekö, että vegetaristit harmaantuvat keskivertoa nopeammin? Syynä on B12 -vitamiinin puutos. Tuota vitamiinia saa keskimääräistä enemmän mm. kananmunista, lihasta, kanasta ja kalasta. Sekasyöjille tämä merkitsee noin 30 g sardiineja tai kahta lasillista maitoa. Tarvittava määrä on 2,5-3 mikrogrammaa.

Vitamiini B9, eli foolihappo on myös avaintekijä harmaitten hiusten ehkäisyssä. Monet asiantuntijat pitävät tätä pääasiallisena avaintekijänä. www.fineli.fi kertoo, mistä ruoista saat sitä eniten.

B5-vitamiinia saa vihreistä kasviksista, maidosta, kananmunista ja muista kasviksista. C- ja E-vitamiini taas ovat antioksidantteja, jotka viivyttävät ikääntymisprosessia.

Kuparin rooli hiusten värin harmaantumisessa on ollut viimeaikoina enemmän esillä, ja lauseen alussa olevassa linkissä onkin paljon juttua kuparin hyvistä ominaisuuksista ja tarpeista.





Kaunis harmaa tuka ei aina tarkoita George Clooney'a. Tässä finnbritti Marian kauniit hiukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!