tiistai 19. toukokuuta 2015

Liikunta - ilmainen kasvojenkohotus?

Liikunnalla on kummallisia vaikutuksia jopa naaman ryppyihin. Puhumattakaan sen väristä tai suurista ihohuokosista.



On ilmiselvää, että kaikki hikiliikunta auttaa ihoa saamaan enemmän ravinteita kapillaarisuonien kautta. Luultavimmin tätä kautta tuleva happi supistaa ihohuokosia, ja muutoksen huomaa jo muutaman liikuntakerran jälkeen. Olen ollut itse hyvin hämmästynyt tästä asiasta.

Veren kautta tulevat vitamiinit ja ravintoaineet stimuloivat ihon fibroblasteja ja edesauttavat kollageenisynteesiä. Antioksidantit korjaavat ihon rakennetta ja suojaavat vaurioilta.

Voimaharjoittelulla on myös hyvät puolensa; se saa aivolisäkkeen erittämään kasvuhormonia, joka taas sekin piiskaa fibroblasteja ja näin edesauttaa kollageenin tuotantoa. Tämä kaikki saa ihon ja lihasten yhteyden paremmaksi, mikä edesauttaa kiinteytymistä.

Eikä tässä vielä kaikki. Liikuntahan on tunnetusti stressiä (ja stressihormonia) vähentävää, joten ihovauriotkin paranevat paremmin, kun pintaverisuonet eivät supistu stressin seurauksena.

Liikunnan avulla saadutr tulokset alkavat näkyä kolmen-kuuden kuukauden harjoittelun jälkeen. Vaikkakaan tulos ei ehkä ole niin radikaali kuin kirurgin veitsen jäljiltä, on se ainakin luomusellainen  - ja sitäpaitsi kirurgin veitsi ei koskaan paranna ihon omaa kollageenintuotantoa.

Onko joku muukin teistä huomannut ihonsa parantuneen liikunnan seurauksena?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!