maanantai 19. lokakuuta 2015

Ruusukaalta à la Dzinni

Ruusukaalissa on nivel- ja jännetulehduksia lievittävää glukosinolaatia ja syöpäriskiä alentavia isotiosyanaatteja ja glukobrassiinia. Se on myös yksi brittiläisen joulukalkkunan lisukkeista ja varmaankin juuri sen takia minulla on siihen jonkinlainen aversio, koska ainakin pari vuotta sitten sitä syötiin vielä miltei viikon kuluttua joulusta. Ruusukaalista lisää täällä. Alla myöskin erinomainen ohje, josta jopa pahimmat ruusukaalikammoiset tykkäävät.

Ruusukaalta hoyryttymässä.

Ruusukaalta à la Dzinni (lisukkeena noin 4 annosta)

750g ruusukaalta
15g voita
1 rkl ruokaöljyä
75g kuutioitua, savustettua pekonia
15g mantelilastuja
1,75 dl kermaa
puolen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raastettuna
suolaa, pippuria
puristus sitruunan mehua

1. Laita ruusukaalit kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Valuta ja kuivata hiukan. Obs! Vihreä väri pysyy kauniimpana, jos huuhtaiset kylmällä vedellä nopeasti otettuasi ne pois kiehumasta!

2. Sulata pannulla voi ja sekoita öljy siihen. Lisää pekoni ja mantelit ja anna hiukan ruskistua.

3. Lisää kaalit ja anna kypsyä sekoitellen noin 3-5 minuuttia. Ota pois hellalta ja anna jäähtyä muutama sekunti ennen kerman ja sitruunankuoren lisäämistä.

4. Laita takaisin hellalle ja anna kuumentua sekoitellen jatkuvasti. Anna kypsyä noin 5 min. Kerman pitäisi paksuuntua kastikemaiseksi. Ota pois hellalta ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.



Yleensä tuohon ei edes tarvita suolaa, joten sitenkin terveellisempi. Kokeilkaas, on todella hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!