torstai 1. lokakuuta 2015

Burleskia ja hiukan hampaitten valkaisusta kotikonstein

Tänään voin taas liittää yhden ammatin listaani nimeltä "tätä musta ei ikinä voisi tulla". Siinä listassa on jo ainakin sihteerin ja koneinsinöörin ammatit. Nyt voin tämän päivän kokemuksella sanoa, ettei minusta voisi tulla burleskitanssijaakaan.



Kävin nimittäin burleskitunnilla kuntosalilla. Ei se nyt ihan ylläolevan kuvan kaltaiselta näyttänyt, mutta asennot hiukan sinnepäin: tämä oli nimitttäin kiivastahtista fitnessburleskia. Kaikkia ne keksivätkin... Muu porukka yhtä lukuunottamatta näyttivät ihan vanhoilta tekijöiltä, mutta me kaksi siellä takarivissä, öh...

Mutta olihan se ketkuttelu kivaa ja hiki juoksi koko tunnin ajan. Onko kukaan kokeillut vastaavaa?

Joku voisi tietty sanoa, että vain opettelemalla oppii, mutta hiukan epäilen, järjestäytyisivätkö omat aivosoluni tuollaista menoa hallitsemaan, kinesteettisesti lahjakas kun en taida juurikaan olla.
*****
Piti tulla oikeastaan tänne kysymään seuraavaa. Onko kokemuksenne mukaan valkaisevista hammastahnoista apua?

Törmäsin nimittän erääseen The Guardianin artikkeliin, jossa asiaa oli testattu. Lehden kolmissa- ja nelissäkymmenissä oleva tiimi testasi kuusi hammastahnaa, joiden lupaus oli valkaista hampaat, mikä sitten missäkin ajassa. Näitä lupauksia on mm.  USA:ssa jouduttu kuluttajansuojaviranomaisten taholta ampumaan alas kuluttajien huijauksena. Euroopassa ei ilmeisestikään ole näistä valkaisuväittämistä hirveästi älämölöä noussut.

Tässä testatut top-tuotteet:

Arm & Hammer Advanced Whitening Toothpaste (£2.60, 75ml) - claims to 'remove stains...and buff the teeth into a brighter, whiter smile'.
SwissDent Xtreme Whitening Toothpaste (£9.70, 50ml) - says it 'penetrates even the tiniest fissures to produce perfect bleaching results'.
Oral B 3D White Enamel Protect (£3.49, 75ml) - claims to 'whiten the front, back and visible surfaces between teeth'.
Beverly Hills Natural Whitening Expert (£3.49, 75ml) - makes the incredible claim that it can 'remove stains in just one minute'.
BlanX Intense Stain Removal (£6.50, 75ml) - says it 'restores teeth to their original natural whiteness'.
Rembrandt Complete Whitening Mint (£8.31, 50ml) - claims to be 'clinically proven to whiten teeth beyond surface stains with daily brushing'.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2265539/Is-whitening-toothpaste-just-waste-money-They-promise-dazzling-Hollywood-smile-investigation-reveals-products-barely-make-difference.html#ixzz3nL811ofd
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook


Testiryhmän osallistujien hampaat ja niiden sävy tarkastettiin hammaslääkärin toimesta normiskaalalla ennen testin alkua. Värisävy arvioitiin uudelleen testin loputtua. 

Ennen testin alkua hammaslääkäri huomautti kaikilla olleen ikäänsä vastaavan sävyiset hampaat. Hammas tummuu luonnollisesti ihmisen ikääntyessä, koska sen materiaali tiivistyy. Näin lyhyesti sanoen.

Valkaisevissa hammastahnoissa on joko hankaavia partikkeleita (jotka ajan myötä kuluttavat hammaskiillettä) tai entsyymejä, jotka liuottavat tahrat pois. Paras tulos saadaan vetyperoksidilla, jota hammaslääkäritkin käyttävät. Aikaisemmin sitä käytettiin 16-20%:na ja valkaisua nopeuttavan valon avulla, mutta nykyään EU-säännökset kieltävät käyttämästä 6% vahvempaa liuosta.

Tavallisissa hammastahnoissa on vain noin 0,1% vetyperoksidia, joka ei edes toimi, ellei sitä jätetä hampaiden pinnoille vähintään puoleksi tunniksi. Ja kuka sitä siis tekisi tavallisella hammastahnalla?

Arvaat varmaan, etteivät testiryhmän hampaat valkaistuneet.

Netistä tietty löytää kaikenlaisia valkaisuun mainostettuja aineita, mutta ne voivat aiheuttaa esimerkiksi pahoja ruskeita laikkuja hampaisiin (kiille vaurioitunut pysyvästi) tai kemiallisia polttamia huuliin.

Mitäs sanotte tästä? Kuinka moni käyttää valkaisevia hammastahnoja?

1 kommentti:

  1. Olipahan mielenkiintoinen raportti ja kyllä vaan se pitää ymmärtää että, hammasluuta eivät tahnat valkaise vaan kuten Yotuel poistaa hampaiden pinnalta päivän värjäymäjäämät.

    Wau tuo Burleski!

    Kivaa viikkoa Dzinni <3

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!