torstai 29. lokakuuta 2015

Syysväsymystä, suklaanhimoa ja mukikakun ohje

Huh, olen viettänyt kaksi päivää putsaten meililoodaani, ja liki 50 k meiliä käsin poistettuna ja tsekattuna vei todellakin aikaa (ja aiheutti kipeän käsivarren).Jos olisi fiksu, niin tekisi hiukan jotakin joka päivä, ettei kaikki kasaantuisi kuin lumipallo.


Kaikenlaisia asioita on kasautunut hoidettavaksi (mm. vapaaehtoistyöhön liittyvät jutut), mutta puhti on hiukan poissa. Kellojen siirto auttoi hiukan asiaa, kivampi nousta sängystä, mutta siinäpä se sitten olikin.

Rankkaa liikuntaa harrastavan täytyy tietty pitää huoli raudan saannistaan (rankka liikunta saattaa kuluttaa normaalia enemmän kropan rautavarastoja), ja koska syön verraten vähän lihaa ja minulla on taipuvaisuutta alhaiseen hemoglobiiniin, voisi tietty ajatella lisärautaakin. Tuli vaan mieleen, että koska monilla menee vatsa sekaisin rautatableteista, tässä on hyvä vaihtoehto sille. Yleensä kulutan pullon keväällä ja pullon syksyllä, ja lienee taas paras palata siihen. Olo on väsyneenä aika tympeä, tekisi mieli mennä talviunille ja herätä vasta maaliskuun lopuilla.

Suklaa tosin maistuu, ja aloinkin jo pelätä magnesiuminpuutettakin, joten pillerit kehiin, ennenkuin homma riistäytyy lapasesta! Tähän hätään tosin voisin julkaista ohjeen kahvikuppiin tehtävästä "pikakakusta", jos suklaanhimo yltyy ihan hirveäkai ja kahvin kanssa pitäisi saada jotakin.

Kuva: Huffington Post.
5-minuutin suklaamukikakku mikrossa (1 annos)

4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2-4 rkl sokeria (tai vastaava määrä makeutusainetta tai steviasokeria)
hyppysellinen suolaa
pieni kananmuna
3 rkl maitoa (voi käyttää esim. kaurakermaakin)
3 rkl sulatettua voita (tai kookosöljyä tms.)
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljaa
15-30 g suklaata (miel. tummaa)
(1 rkl keitettyä kahvia)

tarjoiluun kermavaahtoa tms.

Hienonna suklaa palasiksi (saavat olla halutunkokoisia "sattumia" kakussa, tosin voit myös jättää suklaan suuremmiksi paloiksi, joita ei laiteta taikinan sekaan vaan ne työnnetään taikinan keskelle, kun taikina on jo mukissa)).

Voitele mikrouuninkestävä muki. Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin ja lisää sitten loput ainekset. Kaada taikina mukiin ja lisää sitten suuret suklaanpalat, jos haluat mukikakkuun kunnon suklaasisustan.

Mikrota täydellä teholla n. 1-2 minuuttia ja ota sitten muki ulos mikrosta jäähtymään noin minuutiksi. Syö lämpimänä mukista päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!