sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Halloween-viikonloppu

Viikonloppu hurahtikin ohi miltei huomaamatta. Kävimme haudoilla, mutta omat omaisten (tai lähinnä isän ja ex-aviksen jne.) haudat ovat niin kaukana, ettei sinne ollut mahdollista lähteä.


Mediassa oli viime viikolla keskustelua siitä, onko sopivaa, että joku laittaa nettiin kuolleille rakkailleen muistosivut, ja voiko tämä korvata haudoilla käyntiä pyhäinpäivänä. Hiukan hämmentävää. En ole koskaan ajatellut asiaa. Vaikka toki se varmaan on tulevaisuutta, koska harva ihminen synnyinpaikkakunnallaan (nyt taikka vielä vähemmän tulevaisuudessa) asuu elämänsä loppuun saakka.

Mutta sitten muuta asiaa: Onko kukaan koskaan leiponut kukkakaalipizzaa? Siis sellaista, jossa on low carb -pohja kukkakaalista? Kuulin siitä jo muutama vuosi sitten, mutta nyt vasta kokeilin, ohje kun oli tuoreimman painetun Yhteishyvä-lehden ruokaohjevihkosessa. Pohja on enemmänkin "pullamainen" kuin rapsakka, mutta niin... Jotkut tykkäävät tällaisesta koostumuksesta.Pizzapohja kukkakaalista (noin pellillinen)

750 g kukkakaalia raastattuna
1 1/2 rkl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta (laita aitoa, vaikka Emmentalia)
1 muna

Laita hiukan öljyä pannulle ja paistele siinä kukkakaaliraaste hieman ruskeaksi. Anna jäähtyä ja sekoita siihen emmentalraaste ja kananmuna. Painele leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 C noin 10 minuuttia alatasossa.

Levitä pizzalle tomaattikastike (n. 1 dl vaikka kaupasta valmiina saatavaa pastakastiketta) ja täytä haluamallasi tavalla. Laita takaisin uuniin n.15 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!