lauantai 14. marraskuuta 2015

Voidevertailua: HTH Universal Cream vs. L300 Body Lotion

Edelliseen postaukseen tuli hyvä kysymys,  kiitos tp! En ole kiinnittänyt paljoa huomiota L300-sarjaan, joskin olen sen kaupoissa noteerannut. Jos nyt tarkastellaan molempien voiteitten ainesosia, niin eivätpä ne paljoa eroa.HTH Universal Cream
L300 Body Lotion
Aqua
Aqua
Urea
Urea
Propylene glycol
Propylene glycol
Betaine
Betaine
Lactic acid
Lactic acid
Glyceryl stearate
Cetearyl alcohol
Ceteraryl alcohol
Diethylhexyl carbonate
Dietylhexyl carbonate
Tromethamine
Petrolatum
Glyceryl stearate SE
Sodium citrate
Cetyl phosphate
Glyceryl stearate SE
Dimethicone
PEG-30 stearate

Dimethicone

Cetyl phosphate


Kuten nähdään, L300:ssa on vähemmän aineksia. Eroavaisuuksista sen verran, että PEG-30 stearaatti on pinta-aktiivinen aine, tromethamine on happamuudensäätöaine ja mikä vielä on ihan hyvä juttu, on se, että L300-voiteesta puuttuu öljynjalostuksen sivutuote petrolatum. Olen merkinnyt eroavaisuudet listoissa punaisella (yllä).

Trometamiini (tromethamine) on itse asiassa myös lääkeaine, jota käytetään esimerkiksi elektrolyyttiepätasapainon hoitoon (esimerkiksi metabolinen asidoosi). Kosmetiikassa tätä ainetta on kuitenkin alta hoitoon käytetyn tason, eli siitä ei ole mitään vaaraa.


Kiitos vielä, tp! Vaikka löysinkin paikan (linkki tässä), taidan siirtyä tuohon L300:an. Hinnoissakaan ei juuri ole eroa.

2 kommenttia:

 1. Jostain kumman syystä L300 ei sovi iholleni niin hyvin kuin HTH. HTH Body lotion on siirretty nyt L300-sarjaan, mutta koostumus ei ole muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se voi selittyä vain:

   1) tuolla trometamiinilla
   2) ainesosien pitoisuudella

   Millä tavalla se eroaa käytössä? Petrolatum on petrokemian sivutuote, mutta sillä on oma osansa ihon kosteuden ylläpitämisessä, vaikka monet sitä niin kammoavatkin.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!