sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mustat silmänaluset ja kissoja kellarikerroksessa

On se niin tavattoman hauskaa tämä viikonlopun vietto. Näin sunnuntai-iltana näytän ihan kummitukselta mustine silmänalusineni, vaikka ei sen kummempaa tullut eilen tehtyä kuin hyvää pihviruokaa puolikkaan punkkupullon ja Netflixin kera. Hohhoijaa, ennen sitä jaksoi...


Kas, olin autuaallisesti unohtanut autoon purkamattoman iherbin paketin, jossa oli reishikahvia ja tämä pikafiksaus mustille silmänympärysrinkuloille. Alba Botanican uutuustuote, joka ei maksanut mitenkään maltaita. Vaikka suosikkipeitetuotteeni onkin edelleen Misshan Undereye Brightener, jonka saa omakseen muutamalla killingilllä esimerkiksi täältä, sillä ei ole tilannetta parantavaa vaikutusta, vain hyvä pigmentti.

En osaa vielä sanoa (pidempää käyttökokemusta odottaen), toimiiko tämä Alba Botanican Fast Fix for Undereye Circles, mutta tehoaineita siinä ainakin on. Katsotaanpa:

Aqua (purified water), isoamyl laurate, titanium dioxide (CI 77891), caprylic/capric triglyceride, glyceryl stearate SE, stearyl alcohol, cetyl alcohol, sorbitol, iron oxides (CI 77492), glycyrrhiza glabra (licorice) root extract (1), pancratium maritimum extract (2), pyrus malus (apple) extract, alcohol, alumina, caffeine, citric acid, glycerin, jojoba esters, silica, benzyl alcohol, potassium sorbate, sodium benzoate, iron oxides (CI 77491).
(1) Certified organic ingredient (2) also known as white lily extract
100% Vegetarian Ingredients.

Sitä ei ole testattu eläimillä, siinä on luonnollisia pigmenttejä, siinä EI OLE synteettistä tuoksua, parabeeneja, ftalaatteja, natriumlauryylisulfaattia tms. ja se on 100% vegetaarinen.

Isoamyylilauraatti on kohtalaisen kärjessä tuossa listassa. Sitä saadaan kasvisöljyistä ja käymisen avulla tuotetusta isoamyylialkoholista esteröitymisen mukana. Tämä hoitava aine on todettu ihmisille turvalliseksi, mutta ympäristövaikutuksista ei tiedetä tarpeeksi. Kosmetiikassa se toimii myös liuottimena.

Vähän rypistelin kulmiani tuolle alkoholille tuossa listassa, mutta alkoholi voi toimia kosmetiikassa myös virkistävänä ja verenkiertoa elvyttävänä, joka lienee tässä tapauksessa vain hyvä asia.Noh, sen enempää listaa ruotimatta voin sanoa, että ihoa hoitavia ja vaalentavia ainesosia löytyy. ja tulos? No tällä hetkellä hyvältä näyttää, mutta ei tämä suosimaani ja hyväksi havaittua ja hyväpigmenttistä Misshaa voita, tosin ne toisaalta painivat eri sarjassa.


No ei huono, mutta ei voita vakkariani. Tämän silmänalusen olen repinyt kakarana piikkilanka-aitaan mökillä, joten siinä on edelleen karmean tumma arpi, mutta peittyi se aika hyvin.

Vielä lopuksi päivän kissakuva: vielä ne ovat täällä, mutta vain kahta neljästä joskus näkee. Täytyy sanoa, että mulla on ollut koissu, joka ei sotkenut likimainkaan niin paljoa, kuin nämä otukset. Toivottavasti emäntänsä löytää pian uuden asunnon itselleen ja vie ne pois. Uh, ja mä siis olen eläinystävä, mutta joka päivä läjiä siellä ja läjiä täällä ja yksi kissa muutamaan otteeseen (tyhjässä) uima-altaassa alkaa olla hiukan hermojarepivää. Kissujen emäntä ei onneksi lue tätä blogia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!