lauantai 7. marraskuuta 2015

Liikuntapäiväkirja - 76 viikkoa takana

Niin se vaan aika vierähtää, ja nyt on tullut harrastettua kestävyysliikuntaa tuon tabatan tahtiin kaksi kokonaista viikkoa, neljä kertaa kummallakin viikolla. Sen lisäksi vielä epämääräisesti lihaskuntoa punteilla ja laitteilla.

Yllättävää kyllä, se oli aluksi aika raskasta, vaikka olen pääsääntöisesti päivittäin polkenut tuhatta ja sataa sillä samalla pyörällä tunnin verran, ja kuvittelin, että kunto on erittäin hyvä, siis kestävyyslajeissa.

Mutta näköjään tämä onkin hiukan toinen juttu, sillä ihan noin äärimmilleen en ole sykettä vienyt tuossa hommassa aiemmin. Ilahduttavaa kuitenkin on, että vaikka alkupuoli olikin hiukan tuskallinen (se 20 sekuntia tuntuu oikeasti ikuisuudelta ja 10 sekuntia taas hurahtaa tuosta vaan), tämän viikon puolesta välistä homma tuntuu helpottuneen huomattavasti.


Minulla on kuntopyörässä nenän edessä sekkari, mutta niille, jotka ovat kiinnostuneita tabataa kokeilemaan esimerkiksi juoksemalla tai kotona jollakin tavalla isoja lihaksia rasittaen (naruhyppely, kyykyt, burpee jne., voit myös vaihdella liikettä jakson aikana), tabata-sekkarin lataaminen esimerkiksi kännykkään voi olla paikallaan. Sen saa esimerkiksi täältä. Samaa sekkaria voi käyttää myös online läppärillä tai jollain muulla laitteella, ja sivulla on englanninkieliset ohjeet harjoituksen tekemiseen.

Ja rasvaa siis palaa vielä 12 tuntia tämän neliminuuttisen jälkeenkin!

Jos aloitus tuntuu raskaalta, kannattaa miettiä pientä "dooppausta" hapenottokyvyn parantamiseksi. Tähän voi sopia esimerkiksi puoli teelusikallista leivinsoodaa (älä yliannostele, sillä se vie helposti mahan sekaisin) tai/ja sitrulliini ja arginiini -kombo purkissa olevan ohjeen mukaan. En myöskään suosittelisi harjoitusta ihan alkuun aamulla ennen syömistä, sillä se voi aiheuttaa huonon olon.

Tabata lämmittää lihaksen nopeasti (tosin ennen tabataa on hyvä verrytellä hieman), joten olen siitä yleensä siirtynyt laite- ja punttipuolelle. Nyt parin viikon aikana on tullut enemmän harjoitettua ylävartaloa, käsivarsia ja alaselkää + takareisiä. Takamuskin on ollut muutamaan otteeseen todella kipeänä, ilahduttavaa, että sieltäkin löytyy lihaksia, eikä pelkkää rasvaa. Kunnon maastaveto mm. muokkaa kummasti perslihaksia.


Onko kukaan lukijoista innostunut tabatasta yhtä paljon kuin minä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!