keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tinguelyn museossa

Tuolla aiemmassa postauksessa jo kerroinkin jotakin Jean Tinguelysta. Yksi Rochen sponssaama paikka on Tinguelyn museo, jossa kyllä kannattaa käydä, varsinkin kaikenmaailman insinöörien ja lapsenmielisten ihastus se on!

Tinguelyn töillä on aika paljonkin sanomaa, suurin taitaa olla teollistumisen ajan vastaan kapinointi, joka näkyy selkeästi näissä kaikissa hilavitkuttimissa, jotka edustavat kineettistä taidetta, eli jokaisen "koneen" voi polkaista käyntiin museoreissulla. Paljon siellä olikin riemastuneita pikkupoikia ja me jonon jatkona.

Tämä olikin ainoa jutska, joka ei liikkunut.Tämä olikin iso ja pahanääninen vehje! Mukana oli kaikkien pyörien lisäksi rumpuja palikoineen, kiinalaisia gongeja yms. ja liike siirtyi todellisella mekkalalla pyörien välityksellä.St. Apollonia tökkii pihdeillä suuhunsa.

Kuvissa Pyhä Apollonia kuvataankin usein pihtien kanssa ja usein pihdit pitelevät hammasta. Häntä kidutettiin yhtenä marttyyrineitsyitten joukosta vetäällä hänen hampaansa irti tai rikkomalla ne. Tästä syystä hän onkin kaikkien hammaskivusta kärsivien pyhimys.

Museossa on myös ns. "fine dining" -ravintola, joka myös on todella modernia taidetta sisältä. Nimeltään ravintola on Chez Jeannot.

Museossa on myös tietenkin kauppa, josta saa kaikkea "contemporarya", kuten nämä hauskat lasinaluset, jotka oli pakko ostaa (Rochen työntekijät saavat tietty alennusta pääsymaksuista ja ostoksista).


Näiden lasinalusten läpimitta on noin 10 cm. Piti sitten vielä ostaa jotakin muutakin, eli hammastikkuastia, joka on myös aika hauska. Suunnittelija on Turussa asuva, tanskalainen designer ja Rotarykamuni John Brauer, joka kommentoi, että "olisit sen kyllä minultakin saanut", mutta tulipa nyt kannatettua hänen firmaansa. Sopivan kokoisia hammastikkuja en tosin ole täältä vielä löytänyt, vaan ostamani ovat olleet liian pitkiä, enkä halua ostaa jotakin kelvottomia Jordanin tikkuja, joista ei ole mihinkään. Olen hammastikkujen suurkuluttaja....

Seuraava taide-elämys lienee sitten tämä allaoleva. Kandinsky ja Chagall (siis varsinkin Kandinsky) ovat suosikkejani, joten sinne on ihan pakko mennä.Tinguelyn museossa on muuten Roche Jazz joka kuun viimeinen perjantai, ja siellä on näköjään myös suomalaisia muusikoita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!