torstai 15. syyskuuta 2016

Elämää alppimaassa

Teen töitä isolle firmalle, jonka rakennukset ovat pitkin kaupunkia. Sukkulabussit kulkevat rakennukselta toiselle.

Tänään kävin rakenus no 1:ssä, joka on aiemmin kuvaamani, hiukan vino torni, jonka 38. kerroksessa on näköalaravintola Pebbles Lounge. Tämä ravintola on yksi firman ns. fine dining -paikkoja. Söin siellä kevyen lounaan.
Upeat näkymät sieltä olikin!

Firman kaupassa on ollut jo pari viikkoa tuoksuale. Siis ennenkin edullisiin hintoihin kaikista hajuvesistä vielä 20% alennusta. Mielessäni kummitteli Lancômen Trésor Minuit, mutta niitäpä ei siellä ollutkaan enää, hyvin olivat tehneet kauppansa. Päädyin sitten ostamaan Givenchyn Ange ou Demonin ja Viktor & Rolfin Flowerbombin. Niistä lisää myöhemmin.

Roskaneuroosi vaivaa edelleen, vaikka sainkin postitse roskaohjeet. Saksaksi. Nyt vasta valkeni, mistä niitä Bebbi-säkkejä ostetaan, ja min´hin hintaan. Täällä nimittäin kerätään roskat eri vyöhykkeillä eri viikonpäivinä ja roskankäsittelymaksu maksetaan noitten Bebbipussien hinnassa. Rullallinen noita siis oli yki 30 frangia (miltei sama euroissa), ja roskapussit kerätään vain noissa pusseissa ja tiettyinä aikoina. Pussia ei saa laittaa kadun varteen liian aikaisin edellisenä iltana, tai saa aikamoiset sakot. Ymmärrettävää kyllä, sillä jos ne jättää lojumaan ennen aikojaan, voi joku lintu- tai rottalauma tuhota ne.


Ärsyttävää vaan, ettei noita säkkejä myydä kuin tiskin alta markettien tupakan- ja viinanmyyntipisteissä, enkä ihan heti sitä hoksannut.

Muuten sitten tosiaan kaikki lasi-, paristo-, metalli-, ym. roskat pitää viedä itse pitkin kaupunkia oleviin lajittelupisteisiin. Muoviset juomapullot voi kaataa marketeissa oleviin metallihäkkeihin kauppareissulla, ja paperi- ja kartonkiroskille on erilliset noutopäivät ja ne saa siis myös laittaa kadun varteen. Huoh.

Pitää vielä mainita, että erivärisille laseille on omat roskasäiliönsä. Että silleen täällä. Tuo Bebbisäkkitouhu on aika kätevää, mutta samaa ei voi sanoa ihan kaikesta muusta jätteenkäsittelystä.

1 kommentti:

 1. Moi Dzinni!

  Ekaa kertaa päädyin blogiisi, mutta jo nyt tuntuu, että tämähän on viihtyisä ja kiinnostava paikka!

  Sveitsi on mulle tuttu vanhalta autoreissulta, jonka aikana tuli kuljettua koko maa poikittain läpi. Jännä maa ja aika omanlaisensa. Näitä eri maiden omituisuuksia ahmin aina hirmu innostuneena, koska olen aikoinaan itsekin pitkin Eurooppaa aika paljon reissannut.

  Eli jos vaan mitään jännää tai myös ihan tavallista ilmenee (tavalliset jutut on ihmeen kiinnostavia, kun ne tapahtuu eri maassa!), jokainen postaus tulee tästä lähtien luettua ja arkistoasikin aion koluta ahkerasti.

  Jatkoa kiinnostuksella odotellen,

  Addy

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!