perjantai 4. marraskuuta 2016

Idylli

Täällä Baselissa on ruokakauppa COOPin kanssa samaa ketjua olevia Import Parfymerioita, yksi niistä on SBBn rautatieasemalla, jos joku joskus sattuu kulkemaan siitä ohi, niin kannattaa piipahtaa.

Ko. ketjulla on milloin mitäkin tarjouksessa, yleensä tuoksuja edullisesti, mutta esimerkiksi eilen satuin bongaamaan Clarinsin käsivoiteita noin 9 frangia tuubi. Euroissa tekee melkein saman. Ostin kaksi eri tuoksuista.

Toinen tuoksuu viikunanlehdiltä, toinen appelsiinipuun lehdiltä.
Mutta piti siis kirjoittaa tuoksusta, jonka nappasin edullisesti mukaani tuossa kesemmällä. Olen aina pitänyt kaikista Guerlainin tuoksuista, ja siten tämä Idylle ei ole siitä mitenkään poikkeus.


Idylle on oikeastaan Guerlainin "nuorempaa" tuotantoa ja se lanseerattiin vuonna 2009. Fragrantica kertoo siitä seuraavaa tuoksun luojan sanoin (taas vapaasti käännettynä): "Tuoksu alkaa Bulgarianruusulla, jonka sato vuonan 2008 oli hedelmäisen tuoksuinen, vadelmainen ja litsiluumuinen. Näihin ruusuihin lisättiin Plessis Robinson -ruusua, joka on vanha ruusulajike ja erittäin tuoksuva sellainen. Tämä yhdistettiin Guerlainille tyypilliseen sypressiin, patsuliin ja valkoiseen myskiin.

Lopuksi avautuu kukkaiskimppu, joka tekee ruusujen tuokusta täydellisen: kieloa, syreeniä, freesiaa, pionia ja jasmiinia."

Parfyylin luoja, Thierry Wassier seurasi tehtävässään Jean-Paul Guerlania, ja sen huomaa. Mukana on jotakin "vanhaa" guerlainmaista, mutta silti tuoksu on erilainen, en oikein osaa selittää.

Joka tapauksessa tuoksu on ihana kukkakimppu, jossa on syvyyttä sypressin, myskin ja patsulin avulla, mutta näistä mikään ei tallo pahasti ruusujen yli. Ihana.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!