tiistai 1. marraskuuta 2016

Basler Herbstmesse - syysmessut

Viime viikonloppuna täällä Baselissa alkoi tapahtuma, jolla on monisataavuotinen historia. Kyseessä on syysmessut, joiden alku on niinkin kaukana menneisyydessä kuin 11 heinäkuuta 1471, jolloin Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan hallitsija Frederik III antoi Baselin silloiselle pormestarille, Hannsen von Berenfelsille luvan järjestää syysmessit "ikuisiúuteen saakka".

Nämä messut järjestetään vuosittain n. 14 vuorokautta Pyhän Martin päivää aiemmin, ja ne alkavat yleensä Pyhän Martin kirkon kellojen soitolla klo 12 tasan lokakuun 30. päivää edeltävänä lauantaina.
Tapahtumia ja markkinahulinaa on pitkin kaupunkia, niin ulkotoreilla kuin kaupoissa tarjousten muodossa. Kukaan ei jää nälkäiseksi eikä janoiseksi näitä kojuja kierrellessään! 

Messut kestävät aina 13. päivään saakka, mutta tämä torimeiniinki tässä yliopiston luona, missä asun, on auki aina 15. päivään saakka.
Sen verran yleinen tunnelma oli kohollaan, että minäkin kävin maailmanpyörässä ja palkitsin itseni sen jälkeen letulla ja omenahillolla. 

Muissa vimpaimissa en sitten uskaltanut käydä :) Mikähän siinä on, että lapsena näitä kieputtimia kesti paremmin?

3 kommenttia:

 1. PS: Käykääpä kurkkaamassa kalenteriarvontapostaukseen! Voittaja on julkistettu kommenttikentässä!

  VastaaPoista
 2. Kivannäköiset kaupunkibileet! Millainen keli Baselissa on, tarkeneeko messuilla olla tunteja ilman nenän huurtumista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ollut sellaista kylmempää säätä, jotain vähän toistakymmentä Celsiusta päivisin.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!