keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Aikuisten Ystävänpäiväkirja

Bongasin Sarin blogista tällaisen 💗💖 Hienoa, siis leikitään mukana! Sarin blogin osoite siis täällä. Käykääpä lukemassa. Tämän postauksen kuvina on yksinkertaisesti täällä tapahtuvaa pastantekoa ja ne ohjeet kulkevat postauksen lomassa, koska tätä nyt vaan tehtiin postauksen kirjoittamisen aikana. Ohje on mukana.

1. Lempiväri: Musta, jotenkin kaikkivaltias väri. Tähän voisin laittaa mukaan valkoista ja puhtaan punaista.
2. Lempikukka: Vaikea sanoa... Oranssit gerberat  - tosin simppeli valkoinen kielo ja lapsuuteni ihastus eli lemmikki ovat aina yhtä ihania.
3. Lempieläin: Koira, ihan ehdottomasti. Kunnia entisten ihanien pikkukoissujeni muistoille.
4. Lempiurheilulaji: Pelasin nuorempana pesistä Suomenmestaruustasolla, se oli sitä aikaa se. Nykyään kuntosali päivittäin.
5. Lempikaupunki: Rooma, tunnen sen paremmin kuin omat taskuni.

Pastataikinaohje:
4 dl durum (tai siis 00-)vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 munaa
1 rkl oliiviöljyäSekoita jauhot ja suola pöydällä, kaiva siihen kuoppa ja lisää munat ja oliiviöljy. Tässä vaiheessa on hyvä sekoitelle haarukalla...

6. Lempimusiikki: Olen tässä suhteessa kaikkiruokainen. Tosin siipan kaunosieluisuus joskus tökkii (ooppera etc. ja varsinkin sopraanot, minulle mieslaulajat ja kuorot ovat sitä jotakin). Räppi on borderline. Tykkään voimakkaasta musiikista.
7. Lempibändi: Tätä on vaikea määritellä...
8. Lempisisustustyyli: joskus nuorempana tämä oli tärkeä juttu. Usein maata muuttavalle ainoa vaihtoehto on IKEA, eli aivan sama, kunhan toimii.
9. Lempijuoma: VESI, mielellään kuplallinen!
10. Lempiruoka: Vaikea sanoa tätäkään. Nyt taas kuukauden Suomessa asumisen jälkeen on suurimmat hingut tyydytetty, eli jos jotakin ulkomailla kaipaan, on se piimä (tästä voisin vaikka kirjoittaa kokonaisen kirjan...). Nyt on hinkulistalla ainoastaan maitoon keitetty kaurapuuro (oikeista suurimoista) ja voisilmällä. Kunnollista voita siis, sellaista, joka on tehty hapatetusta kermasta (toinen kirjan aihe...).
11. Lempilelu: Mulla oli lapsuudessa pupu, jonka kummitätini oli ostanut Kreikasta. Myöhemmin itsevaltainen vanha nalle Otso  - hän aina saa hepulin moisesta luonnehdistannasta  - hänhän on siis kodin KUNINGAS, Otso Kotivalo Kontio, ja hän on myös esiintynyt joskus tässä blogissa!). Öh, Otso  - todellakin... En ole Suomeen muutettuani edes ehtinut käydä kaupungin toisella puolella katsomassa omaa kotiani (tai siis anteeksi, OTSOn valtakuntaa - I beg pardon - Otso on erittäin herkkähipiäinen kontio).


Sitten sitä taikinaa vaan vaan vaivataan ja vaivataan. Voi myös pakastaa tms. Meillä isännyys sittten minun kyllästyttyäni käytti pastakonetta ja tulos oli kieltämättä hyvä.12. Lempituoksu: OOH! Guerlain l'Heure Bleue! Minä omistan varmaan parikymmentä parfyymiä, mutta vain sitä olen kuluttanut todella monta pulloa! Tosin, kirjoittelin joskus YSL'n Opiumistakin.... Jos kiinnostaa, etsi ne postaukset.
13. Elämäsi tähtihetki: EOS... Varmaan, kun minut ekaa kertaa pyydettiin eurooppalaisena puheenjohtamaan alan konferenssia USA:ssa. Tunsin itseni arvostetuksi, vaikka se varmaan johtui asemastani Euroopassa. Mainetta on, mutta jälkeenpäin ajattelin, että oliko se nyt niin ihmeellinen posti. Ihan vaan siihen lisäisin, että tuollainen chairperson-hommeli ei oikeastaan ole ollenkaan helppoa...


14. Lempimatkakohde: Rakastan Etelä-Afrikkaa ja olen ollut töissä siellä monta vuotta. Sama Ranskan kanssa. 
15. Mitä asiaa elämässäsi kadut? Nuoruutta ja vajaakehittyneitten aivojen tuottamia päätöksiä. Niillehän ei voi mitään ja turhahan on nuorelle sanoa, että nuku, se on ainoa tapa saada aivosi kehittymään, että voit tehdä päätöksiä. Tässä mielessä olen äärettömän huolissani läheisten ihmisteni teini-ikäisten lasten nukkumisesta, koska aivot kehittyvät vain nukkuessa (ja ravinnosta).

16. Mikä asia saa sinut kääntymään ja kävelemään tiehesi? Tahallinen ilkeys ja toisten mitätöiminen.
17. Mitä harrastat? Bloggaamista ja kuntosalia päivittäin.
18. Mitä haluaisit tehdä, jos et olisi siinä ammatissa missä nyt olet? Voi  - vaikea sanoa! Olen kiinnostunut niin monenlaisista asioista. Lääketeollisuuden kliinisten tutkimusten laadunvalvonta on aiempi työni, ja se monimuotoisuudessaan kiinnostaa edelleenkin.
19.Anna kolme elämänohjetta: Yritä aina ymmärtää, miltä muista tuntuu. Ole nöyrä, varsinkin, jos tavoittelet johtavaa asemaa. Muista aina, että johtaja on alaistensa palvelija.

___________________________

Mitä siis tuli  pastanteosta?

Laitoimme spaghetit uunivuokaan ja sinne sitten  pastan mukaan paistettuja sieniviipaleita, savukinkkua ja sulatejuustoa (Koskenlaskija).


Sekoitus ja hukan aikaa uunissa.

Kommentteja koko touhusta?

1 kommentti:

  1. Kiva, että innostuit tekemään tämän. Taas opin uutta:)
    Mulle "opetettiin" jollain hr-kurssilla tms., että johtajan tärkein tehtävä on helpottaa alaistensa työtä;) Monikohan johtaja tuonkin sisäistää....?
    Pastaruuaat maistuu ja Koskenlaskija myöskin:)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!