tiistai 29. toukokuuta 2018

Kuumien kesäpäivien viilentävä jogurttinaamio

Bulgariassa oli jopa aika edullista kosmetiikkaa. Ja omia edullisia merkkejä plus muutama "nevöhöörd-merkki", joista tulee omaa postaustaan myöhemmin. Paikallisissa ihonhoitotuotteissa käytetään paljon jogurttia ja ruusua tehoaineina, Bulgariassa kun ollaan.


Tarkempaan esittelyyn valikoitui tänään Leganza Yoghurt -sarjan Cleansing Active mask, joka sisältää nimensä mukaan jogurttia, eli toisinsanoen sen Lactobacillus bulgaricus- ja Streptococcus thermofilus -filtraatteja. Siis maitohappobakteereita. Sen lisäksi siinä on mm. kaoliinisavea, glyseriiniä, C-vitamiinia ja ihoa pehmittävää setyylialkoholia (jota älköön kukaan sekoittako tavalliseen etanoliin).

Kaoliinista huolimatta koostumus on suhteellisen löysää, vaikka savinaamioille tyypillistä kittimäisyyttä, mikä on hyvä asia. Auringon lämmittämällä iholla naamio tuntuu miellyttävän viilentävältä, mutta niinhän jogurtti aina. Ennenhän sitä tai piimää laitettiin palaneelle iholle.

Naamiota pidetään kasvoilla 10-15 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois viileällä vedellä. Tämä on oikein mukavalta tuntuva naamio, jonka saa omakseen näköjään eBaysta alle kympillä kotiinkuljetettuna, eli ei tarvitse lähteä Bulgariaan saakka sitä hakemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!