tiistai 8. toukokuuta 2018

Kesäpuuhastelua

Kuulin, että siellä Suomessa ovat ilmat lämmenneet, ja jostakin syystä tuli mieleen lapsuuden mökkikesät. Vanhemmillani oli mökki, ja sinne oli lapsena aina hauska mennä. Varsinkin, kun sai asua teltassa ja viettää aikaa ulkona. Koko saari oli täynnä sekkailuja!

Kun tulin murrosikään, mökkikin vaihtoi paikkaa ja se päivitettiin järven rannalla olevaksi talviasuttavaksi taloksi, jossa oli vierasmaja samalla tontilla saunoineen. Plus tietty huvimaja. Teini-iässä sinne lähteminen vanhempien kanssa ei enää niin kiinnostanut, mutta omalla kaveriporukalla sinne mentiin enemmän kuin mielellään.

Mökillä piti aina tietty kalastaa ja grillata. Savustaminen oli aina myös ihan must  - muistan vieläkin ne ihanat savukalat, joita syötiin lämpimänä heti niiden valmistuttua. Olin innokas perkaamaan saaliit pönttöön, mutta kalastuspuoli jäi lähinnä mökkivieraiden ja äidin puuhasteluksi. Isä ei siitä ollut niinkään kiinnostunut, kumma kyllä. Hän kyllä sitten hoiti grillaus- ja savustushommat.

Tästäpä aasinsilta seuraavaan asiaan, eli savustuspönttöön. Selasin jossain vaiheessa paluumuuton jälkeen nettiä, ja huomasin siellä olevan myytävänä sähköllä toimivan savustuspöntön alta neljällä kympillä! Pitihän se ostaa, sopii hyvin käytettäväksi miehen talon puutarhassa. Pönttö tuli postissa juuri ennen kuin lähdin lomalle, eli sitä ei vielä kokeiltu, mutta ihan pätevältä näyttää ja mieskin huokasi hämmästyksestä, kun näki sen tehot (minä en tehosta mitään ymmärrä, mutta insinöörit kai kiinnittävät tuollaisiin asioihin huomiota...).

Odotan kovasti pääseväni savustuspuuhiin (vaikka eikös se, kuten grillaus, ole miesten heiniä?)! Kasviksetkin kuulemma valmistuvat siinä 20 minuutissa. Ja mikä on parempaa kuin savukala  - juuri savustimesta päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!