lauantai 25. elokuuta 2018

Alkoholin käyttö, syöpä ja rahastusta sillä?

En ole pitkään aikaan kirjoitellut kaupan olevista ns. luontaistuotteista. Tässä yksi, jota kaupataan käsikaupassa esim. alkoholin käytön haittoihin:


Esimerkki. Kuva: https://www.sokos.fi/fi/sokos/acetium-100mg-60kpl-mahakapseli

En ajatellut tässä postauksessa analysoida kyseisen levokysteiinin (L-Cysteine) vaikutusta allamainitussa ongelmassa, mutta voin toki tehdä sen, jos lukijat haluavat (kommentit/pyynnöt suotavia, kiitos).

Moniko näitä käyttävä on hoksannut, että mistä tahansa luontaistuotekaupasta kysteiiniä saa paljon halvemmalla? Esimerkiksi iHerbistä ihan jo muutamalla eurolla 500 mg tabletteja, kun tämä Suomessa kaupan oleva "hittituote" on vain 100 mg, ja niitä pitää ottaa useampi kerralla.

Jos kiinnostuit, niin luepa loppuun saakka :)

"Indikaatio":

"Asetaldehydi on erityisen haitallista, jos sinulla on hapoton maha, haponestolääkitys, krooninen helikobakeeri-infektio tai jos tupakoit.
Asetaldehydi on WHO:n luokittelema syöpää aiheuttava aine eli karsinogeeni. Sen merkittävimmät altistumislähteet ovat alkoholijuomien suurkulutus ja tupakointi.
Useissa elintarvikkeissa on asetaldehydiä luonnostaan. Erityisen runsaasti sitä on elintarvikkeissa, joiden valmistamiseen liittyy käymisprosessi, kuten esimerkiksi alkoholijuomissa, etikassa, meijerituotteissa, kotikaljassa ja simassa. Asetaldehydiä käytetään myös elintarvikkeiden aromiaineena, jota lisätään leivonnaisiin, hedelmämehuihin, virvoitusjuomiin, makeisiin jälkiruokiin ja maitovalmisteisiin.
Acetium suojaa vatsaasi asetaldehydiltä. Acetium sisältää L-kysteiiniä, luonnon omaa aminohappoa, joka sitoo asetaldehydiä ja estää sen imeytymisen elimistöön."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!