maanantai 13. elokuuta 2018

Mitä kantarelleista?

Sienet ovat juuresten ohella myös edullista ja terveellistä ravintoa  - varsinkin, jos ne kerää itse metsistä. Samalla saa raitista ilmaa ja liikuntaa.

Sienissä on paljon veteen liukenematonta kuitua, joka lisää suoliston massaa ja on sikäli erittäin hyödyllistä ruoansulatukselle, varsinkin, jos olet tapuvainen ummetukseen. Tällä mekanismilla ja sisältämiensä beetaglukaanikuitujen avulla  sienet myös laskevat tehokkasti veren kolesterolipitoisuutta ja tasoittavat veren sokeripitoisuutta. Sienissä on myös vitamiineja ja kaliumia, joka laskee verenpainetta. kaliumia on etenkin mustatorvisienessä ja suuria määriä beetaglukaaneja löytyy kaupan olevista siitakesienistä.

Esimerkiksi herkullisissa antarelleissa taas on paljon D-vitamiinia, kaliumia ja rautaa. Haluaisin tässä jakaa hiukan epätavallisemman ohjeen kantarelleille, eli....

Kuva: mtv.fi

Kantarellihilloke


1/2 dl vettä
250 g puhdistettuja kantarelleja
1/2 tl merisuolaa
1/2 isoa punasipulia silppuna
2 rkl siideriviinietikkaa
3 maustepippuria
1 laakerinlehti
1/2 tl mustapippuria jauhettuna/rouhittuna
100 g hillosokeria
1 tähtianis

Laita ainekset kattilaan ja keitä noin 1/2 tuntia. Purkita ja säilytä jääkaapissa, ellei tule heti syötyä. Tarjoa esim. pihvien tai muiden liharuokien kera. Maistuu tosin muidenkin ruokien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!