tiistai 7. elokuuta 2018

Puolukoita!

Ilmeisimmin puolukkasatokin on alkanut jo kypsyä täällä etelässä. Nyt kun niitä saisi, niin laittaisin marjarahkaa, johon puolukkasurvoksen lisäksi panisin hiukan banaania. Vuosi sitten Sveitsissä oli puolukanhimo suuri, enkä niitä sieltä mistään löytänyt, paitsi Ranskan puolen isoista supermarketeista sokerisena hillona  - sen kun olisi pitänyt olla marjasurvosta, eikä hilloa. Siinä on iso ero.
Kuva: yle.fi

Kotilieden nettisivuilla oli pari puolukoidensäilömisohjetta, mutta se, minkä ajattelin laittaa tähän blogiin, on eteläpohjalainen klassikko. Tästä ei enää puolukkamehu parane!


Vaasan Jaakkoon juoma


  • 12 l puolukoita
  • 2-3 l vettä
  • 2-3 kg sokeria
  • 60 g viinihappoa apteekista
Ja sitte: marjat puserretahan, vesi ja viinihappo lisätähän (siihen marjapuurohon) ja niin saa seisoa 2-3 vrk. Sitte se siivilöirähän ja liemeen lisätähän sokeri, jolloin lientä on hämmennettävä noin ½-1 tiiman ajan. Sitte kuoritahan vahtu pois ja mehu on valmista pulloihin pantavaksi. Sillälailla ja sellaasis mittasuhtehis sitä maailman parasta virkistysjuomaa teherähän. Ja kun sitä tarjotahan, kaaretahan vain noin kynnen verran klasin pohojalle ja raikasta vettä päälle.
Ohje: www.vaasanjaakkoo.fi

Lisää tästä  mainiosta kynäniekasta voi lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Puolukat ovat kyllä ihania, ja paras tapa säilöä niitä on puolukkasurvos.

    VastaaPoista
  2. Vaasan Jaakoon puolukkajuoma on kyllä hyvää.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!