tiistai 28. elokuuta 2018

Kirjaimet löytyivät mökistä!

Ajattelin tänään piristää kahta ystävätärtäni (joista toinen oli tämä taannoin mainitsemani "kipukaveri", toinen venäläinen suojattini) ajeluttamalla heidät käymään ystävättäreni Sibelin ylläpitämään Mökki Galleriaan Kaarinan Rauhalinnaan. Tässä hiukan makustelua visiitistä kuvina.

Mökki on Rauhanlinnan kartanoon kuulunut, 1800-luvulla rakennettu torppa. Kaksi samaan aikaan galleriassa vieraillutta vanhempaa naista muistelivat "kartanon kreivitästä".

Gallerie ja sen ehtoisa emäntä Sibel Kantola.


Taiteilija ateljeenurkkauksessaan.Sibelin kuvittama ja Ian Bowien kirjoittama lastenkirja.


Vastailmestyneen kirjan (Ian Bowie, kuvitus S. Kantola) kuvista oli koottu tämänkertainen näyttely.

Kirja kertoo, miten eläimet lahjoittivat kukin nimestään aakkosen, ja tällä tavalla nimettömät vauvat saivat nimensä.(klikkaa kuvat suuremmaksi).
Niinpä meillä kaikilla on nykyään nimi! Galleriassa myydään mm. Sibelin taianomaisia töitä, hänen tekemiään postikortteja ja hän monitoiminaisena suunnittelee myös vaatteita. Galleriassa on myös pienimuotoisia tapahtumia aina konserteista shampanjatastingeihin.


Turun Sanomissa 18.8.2018 ilmestyneestä jutusta voit lukea lisää Sibelistä ja hänen taustoistaan. Klikkaa suuremmaksi! Galleria löytyy Facebookin lisäksi myös netistä, KLIKS ja se on siis Kaarinassa lähellä ykköstietä.

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnnosta kysyn, että miksi venäläinen ystäväsi tarvitsee suojelua, vai mitä tarkoitit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on nuori nainen, jok atuli tänne opiskelemaan, eikä mm. osannut yhtään suomea, joten minä ja eräs ystävättäreni otimme hänet vähän niinkuin hoteisiimme :) Eli olemme yrittäneet auttaa pitkin matkaa, eli ei sen kummempaa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!